Platforma europeană de mobilitate Bolt va investi peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea activităţilor sale de micromobilitate şi în construirea produselor personalizate şi anunţă că va deveni anul viitor cel mai mare furnizor de micromobilitate din Europa, prin introducerea a 130.000 de trotinete electrice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bolt, principala platformă europeană de mobilitate, a dezvăluit planurile de a aduce serviciile sale de micromobilitate în peste 100 de oraşe anul viitor în Europa. Compania va gestiona 130.000 de trotinete şi biciclete electrice în 2021, devenind cel mai mare operator de vehicule electrice uşoare închiriate din Europa. Bolt va investi peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea activităţilor sale de micromobilitate şi în construirea produselor personalizate", a anunţat compania.

În ultimele luni, Bolt a accelerat extinderea serviciilor sale de micromobilitate în 45 de oraşe din 15 ţări, inclusiv Suedia, Franţa şi Portugalia. Compania a lansat un serviciu de închiriere a bicicletelor electrice, devenind prima platformă de transport la cerere din Europa care are biciclete electrice, trotinete electrice şi servicii de ride-hailing sub un singur brand, într-o singură aplicaţie.

"Oraşele noastre suferă din cauza traficului, a emisiilor de dioxid de carbon şi a lipsei spaţiilor publice, cauzate de locurile de parcare. Credem că viitorul transportului urban este o reţea de servicii la cerere - ride-hailing, trotinete electrice, biciclete şi alte vehicule uşoare. Zilele în care fiecare persoană trebuie să cumpere o maşină s-au încheiat. Am văzut că unul dintre cele mai mari blocaje în tranziţia către mobilitatea electrică partajată este preţul, de aceea suntem încântaţi să aducem trotinete şi biciclete electrice la preţuri accesibile în şi mai multe ţări din Europa, în sezonul viitor, inclusiv în Germania şi Marea Britanie", spune Markus Villig, CEO şi co-fondator Bolt.

La începutul acestui an, Bolt a introdus primul său model de trotinetă electrică, proiectată şi construită integral intern.

"În vara acestui an, am lansat în România trotinetele electrice Bolt în trei mari orașe, București, Cluj-Napoca și Constanța, iar succesul lor a depășit toate așteptările, mii de trotinete deja fiind folosite zilnic. Serviciile Bolt de micromobilitate au fost din ce în ce mai căutate, pentru că propun un mijloc de transport fiabil, rapid, ușor de folosit și sunt soluția ideală de a parcurge distanțe scurte, evitând aglomerația. Ne-am dorit să le oferim clienţilor noştri din România condiții sigure de mobilitate, adaptate restricțiilor curente, când sănătatea tuturor este primordială", spune Cristian Sălceanu, country manager Bolt România.

În septembrie 2020, Bolt a anunţat angajamentul de a avea un impact pozitiv asupra mediului (amprenta negativă de carbon) cu operaţiunile sale cu trotinetele electrice, până la sfârşitul anului. Bolt va sprijini proiectele care neutralizează mai mult dioxid de carbon din atmosferă decât adaugă, prin producţia şi întreţinerea trotinetelor electrice.

Bolt a lansat trotinetele electrice în România anul acesta în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Constanţa, alături de un ghid de măsuri de siguranţă pentru micromobilitate, care încurajează utilizarea responsabilă a trotinetelor electrice.  

Bolt este cea mai mare platformă europeană de mobilitate, are peste 30 de milioane de utilizatori înregistraţi în peste 35 de ţări din lume. Serviciile sale includ de la transport la cerere şi micromobilitate, cu trotinete electrice şi biciclete electrice, la livrări de mâncare şi pachete.

Compania este prezentă în România cu serviciile de transport de persoane, de transport de produse (Bolt Business), de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food) şi cu divizia de software development, care deserveşte toate subsidiarele din Europa ale companiei. Serviciile Bolt sunt disponibile în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Constanţa.

Toate cursele de ride-hailing de la Bolt sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, ca urmare a Bolt Green Plan, de a reduce amprenta ecologică a companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.