Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a precizat că România are cota standard printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, fiind la 19% cota standard de TVA şi cotele diferenţiate de 9% şi 5% pe care le practicăm. „Aceste reajustări în ceea ce priveşte cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul, pentru ca să avem celălalt obiectiv de dus la bun sfârşit, acela de reducere a impozitării muncii”, a mai spus liberalul. Chestionat dacă aceste ajustări ar implica creştere a TVA de la 9 la 19%, ministrul de Finanţe a răspuns: „Este prematur de precizat care va fi soluţia în ceea ce priveşte taxa pe valoarea adăugată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mă refer la anumite măsuri care privesc taxa pe valoare adăugată (TVA – n.r.). Avem şi recomandarea pe care o are Banca Mondială şi avem şi aceste cote diferenţiate pe care le practicăm. Întâi de toate, cota standard este una dintre cele mai scăzute la nivelul Uniunii Europene. Avem 19% cota standard de TVA şi după acea avem şi cotele diferenţiate de 9% şi de 5% pe care le practicăm. Aceste reajustări în ceea ce priveşte cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul, pentru ca să avem celălalt obiectiv de dus la bun sfârşit, acela de reducere a impozitării muncii”, a afirmat Marcel Boloş, luni la Antena 3 CNN.

Chestiona dacă aceste ajustări ar implica creştere a TVA de la 9 la 19%, ministrul de Finanţe a răspuns: „Este prematur de precizat care va fi soluţia în ceea ce priveşte taxa pe valoarea adăugată”.

„Poate fi o singură cotă standard sau poate fi vorba de anumite facilităţi care să fie trecută din cotele reduse în cota standard şi, pe de altă parte, să avem asigurată finanţarea pentru categoriile de cheltuieli importante ale statului şi mă refer aici la recalcularea pensiilor sau la majorările salariale”, a completat ministrul PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.