Prim-ministrul Nicolae Ciucă a solicitat găsirea unor soluţii pentru un nou set de măsuri privind acordarea de granturi pentru capital de lucru întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), iar aceste măsuri ar urma să fie definitivate în această lună, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, în deschiderea conferinţei Profit.ro IMM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestuia, sistemul informatic pentru accesarea finanţărilor din fonduri europene, care va fi operaţionalziat începând cu 16 mai 2023, ar putea să nu mai solicite beneficiarilor documente care sunt eliberate în sistemul de stat sau alte date care pot fi consultate de autorităţile de managament.

”Chiar de câteva minute m-am despărţit de domnul prim-ministru şi mi-a dat ”sarcină de serviciu” să vedem cum căutăm soluţii pentru granturile pentru capital de lucru. Din această perspectivă probabil că va trebui să venim cu soluţii în perioada următoare, cel mai probabil în această lună, pentru a definitiva setul de măsuri care privesc granturile pentru capital de lucru”, a arătat ministrul Boloş.

Tot în această lună, a mai spus ministrul, urmează să fie aprobate în Guvern măsuri pentru simplificarea şi digitalizarea accesării fondurlror europene, demers iniţiat anul trecut şi negociat cu Comisiai Europeană.

”Ştim cu toţii că avem sistemul informatic propus pentru a fi operaţionalizat cu data de 16 mai 2023, dar nu este suficient doar atât, pentru că intenţionăm, prin interogarea bazelor de date, ca acolo unde există documente ce pot fi eliberate de către instituţiile statului sau consultate de autorităţile de management, să nu mai punem oamenii pe durmuri”, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.