Ministerrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, anunţă, miercuri, că a fost lansată licitaţia pentru Cloudul Guvernamental Dedicat ce va conţine cele mai eficiente şi inovative tehnologii disponibile în lume. Valoarea acestuia este de aproape 80 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Obiectiv atins: Cloudul Guvernamental Dedicat în achiziţie publică! El va aduce în România cele mai eficiente şi inovative tehnologii disponibile în lume! Am publicat în SEAP şi în Jurnalul Uniunii Europene licitaţia pentru componenta de cloud dedicat din cloudul guvernamental. Cloudul dedicat este rezultatul renegocierii PNRR cu Comisia Europeană, pe care am obţinut-o la finalul anului trecut. Cloudul dedicat va funcţiona ca temelie a arhitecturii tehnice pentru infrastructura informatică a statului român”, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Bogdan Ivan.

Potrivit acestuia, cloudul dedicat va conţine cele mai eficiente şi inovative tehnologii disponibile în lume, iar valoarea lui este de aproape 80 milioane euro.

”În ansamblu, cloudul guvernamental este o infrastructură IT de mileniul III, cu cele mai avansate sisteme de securitate cibernetică, care va găzdui platformele şi aplicaţiile informatice ale administraţiei centrale. Doar prin investiţii în tehnologii de ultimă generaţie putem digitaliza administraţia şi conecta instituţiile între ele”, a mai transmis ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Acesta apreciază că ”beneficiarii acestor transformări sistemice sunt cetăţenii”.

”Astfel, România va recupera în doar 4 ani decalajele faţă de Occidentul european în ce priveşte calitatea serviciilor publice digitale”, a adăugat ministrul Digitalizării. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.