Boeing a anunţat marţi livrarea a 130 de avioane în primul trimestru din 2023, depăşind rivalul Airbus, care a livrat 127 de avioane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Livrările Boeing au crescut cu aproape 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a livrat 95 de avioane.

Constructorul american de avioane a livrat 64 de avioane în aeronave, cu 36% mai mult decât cele 41 de avioane transferate clienţilor în aceeaşi lună a anului trecut.

Din totalul aeronavelor livrate, 52 au fost 737 MAX, United Airlines şi Southwest Airlines deţinând fiecare 12 avioane MAX.

Livrările de avioane cu corp larg au crescut după lunile ianuarie şi februarie, în parte din cauza unei opriri de câteva săptămâni a livrărilor de 787 Dreamliner comandate de Administraţia Federală a Aviaţiei, în februarie.

După ce a primit aprobarea FAA pentru a reporni livrările la mijlocul lunii martie, compania a transferat clienţilor 7 avioane Dreamliners, luna trecută.

Alte livrări au inclus un avion P-8 Poseidon, un avioan cargo 767 - prima livrare din acest an a unui avion 767 livrare, făcută după ce Boeing a rezolvat o problemă legată de calitatea rezervorului de combustibil - şi trei avioane 777.

Airbus a predat 127 de avioane în primul trimestru, dintre care 61 de livrări luna trecută, a anunţat marţi producătorul european de avioane.

Livrările trimestriale ale Airbus au scăzut cu 11%, faţă de 142 de livrări fizice cu un an mai devreme, sau cu 9% în comparaţie cu un total ajustat de 140 din aceeaşi perioadă a anulu itrecut, a scris anterior Reuters, pe 7 aprilie.

Livrările Boeing şi Airbus au fost apropiate în ultimele trei luni. Fiecare a predat un total de 66 de avioane clienţilor, în ianuarie şi februarie.

Airbus îşi propune să livreze 720 de avioane în acest an, în timp ce Boeing şi-a stabilit doar obiectivul de a livra cel puţin 400 de avioane 737 MAX şi 70 de avioane 787.

Boeing este pe cale să-şi atingă obiectivul de livrare a avioanelor 737 MAX, după ce a livrat 113 avioane în acest an.

Dar cu doar 11 avioane 787 livrate până acum, compania va trebui să accelereze ritmul pentru a atinge acest obiectiv.

În martie, Boeing a înregistrat comenzi brute pentru 60 de avioane, care au inclus 40 de avioane MAX şi 20 de avioane 787. Acest număr a fost compensată de anulările de comenzi pentru 16 avioane MAX şi şase 787, rezultând 38 de comenzi nete.

Numărul comenzilor totale a scăzut la 4.555, de la 4.559.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.