Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, marţi, la o întâlnire cu sindicatele din domeniul feroviar, că este o problemă instabilitatea la nivelul managementului din companii, dând asigurări că, de acum încolo, alegerea managerilor se va face pe criterii de competenţă şi pe adevăratele principii ale guvernanţei corporative. "Fiecare manager de companie trebuie să ştie că de acum încolo nu mai cere bani de la buget doar pentru a da bine la cifre şi a se lauda, în faţa tuturor, inclusiv a voastră, a sindicatelor, ca au bani. Nu!!! Trebuie să-i şi cheltuie în interesul companiei şi să aibă execuţie bugetară integrală pe ei", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Lucian Bode a avut, marţi, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din domeniul feroviar, la aceasta participând, alături de partenerii sociali, reprezentanţii managementului CFR Infrastructură, CFR Călători, CFR Marfă, Autorităţii pentru Reformă Feroviară şi ai direcţiei de specialitate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, discuţiile s-au concentrat pe prezentarea situaţiei economice a unităţilor feroviare din subordinea ministerului, aspectele ce ţin de bugetele de venituri şi cheltuieli ce vor fi aprobate, situaţia investiţiilor în infrastructura feroviară şi achiziţia de material rulant nou.

Ministrul Lucian Bode a subliniat necesitatea consultării reprezentanţilor salariaţilor în cadrul procesului decizional şi consolidarea dialogului dintre administraţie şi sindicate pentru a găsi soluţiile optime la problemele care există în sistemul feroviar.

"Vă ştiu problemele cu care vă confruntaţi, încă înainte de a ajunge ministru aici. Ştiu că este nevoie de bani pentru investiţii, ştiu că este nevoie de bani pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, ştiu că angajaţii pe care îi reprezentaţi nu sunt apreciaţi la adevărata lor valoare din punct de vedere salarial. Vă spun cu certitudine că sunt partenerul vostru, în măsura cadrului legal ce îmi este conferit, şi vreau să veniţi şi voi cu soluţii la problemele cu care vă confruntaţi. Bune, rele, le analizăm şi găsim variantele optime pentru problemele ridicate", a sous Bode, citat în comunicat.

El s-a referit şi la managementul companiilor.

"Ştiu că este o problemă această instabilitate la nivelul managementului din companii. Ce pot să vă asigur este că de acum încolo alegerea managerilor se va face pe criterii de competenţă şi pe adevăratele principii ale guvernanţei corporative. Este bine să ştim exact ce criterii şi indicatori de performanţă îşi fixează, astfel încât să putem să îi şi întrebăm apoi, conform legii, ce au făcut sau nu. Fiecare manager de companie trebuie să ştie că de acum încolo nu mai cere bani de la buget doar pentru a da bine la cifre şi a se lauda, în faţa tuturor, inclusiv a voastră, a sindicatelor, ca au bani. Nu!!! Trebuie să-i şi cheltuie în interesul companiei şi să aibă execuţie bugetară integrală pe ei. Sunt bani pentru proiecte, sunt bani pentru dezvoltare doar că este necesar să fie şi cheltuiţi", a afirmat el.

Bode a menţionat că vrea să redea respectul cuvenit personalului feroviar.

"În ceea ce priveşte Statutul personalului feroviar vreau să vă redăm respectul ce vi se cuvine şi aşa cum v-am susţinut ca preşedinte al Comisiei Transporturi, tot aşa o să vă sprijin şi din calitatea de ministru. Ştiu că prestaţi un serviciu public în folosul cetăţenilor şi de aceea vă rog să îi respectaţi şi să vă faceţi datoria aşa cum ştiţi voi mai bine, indiferent de problemele existente în sistemul feroviar", a spus ministrul Lucian Bode

Ministrul Lucian Bode a precizat că în următoarea perioadă vor fi organizate noi întâlniri, în cadrul cărora vor fi analizate aspectele specifice fiecărei unităţi feroviare de sub autoritatea Ministerului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.