Aderarea României la Uniunea Europeană (UE), în 2007, a permis României să se împrumute la dobânzi mai mici şi pe termene mai lungi şi a reprezentat o ancoră pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei româneşti pe termen lung, a afirmat marţi viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Liviu Voinea, în cadrul evenimentului Profit Growth Forum, organizat de Profit.ro la BNR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La zece ani de la aderarea la UE, România este mai bine văzută pe pieţe externe şi se poate împrumuta mai ieftin, potrivit lui Voinea.

”Accesul la finanţare al României a crescut considerabil, pe termene mai lungi şi dobânzi mai mici. La 10 ani de la aderare, putem spune că a fost un proiect de succes şi o adevărată ancoră a dezvoltării sustenabilea economiei”, a afirmat Voinea.

Viceguvernatorul a subliniat însă că procesul de convergenţă la nivelul altor statelor din UE a fost unul dificil în cei zece ani, în contextul în care circa trei milioane de români au ales să lucreze în străinătate, iar datoria publică a ţării a crescut de aproape trei ori după criza economică.

Voinea a subliniat că sectorul bancar şi-a redus semnificativ rata creditelor neperformante în ultimii ani, iar BNR va face, în 2018, o analiză comprehensivă a activelor sistemului bancar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.