Valoarea totală a comenzilor înregistrate de cel mai mare retailer online din România, eMag, ar putea depăşi, de Black Friday, 250 de milioane de lei (55,4 milioane euro), cu peste 25% mai mult decât anul trecut, iar numărul mare de comenzi făcute de pe mobil a fost cauza principală a blocării site-ului în această dimineaţă, a declarat, vineri, pentru News.ro, directorul general al eMag, Iulian Stanciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Estimam iniţial un avans de 25% al vânzărilor, la 250 milioane lei, faţă de anul trecut, dar cred că va fi mai mare. Foarte mulţi cumpărători au făcut comenzi de pe mobil, aceasta fiind cauza principală pentru care am avut probleme în această dimineaţă”, a declarat Stanciu.

Vânzările eMag sunt în prezent de 168 milioane lei (37,2 milioane euro). În cursul dimineţii, site-ul a fost blocat din cauza numărului mare de vizitatori simultan, care a depăşit 450.000.

Site-ul a înregistrat, până la ora 11:07, aproape 1,5 milioane de vizite, 67% dintre ele fiind făcute de pe dispozitive mobile. Au fost vândute lingouri cu o greutate totală de peste 9,7 kilograme şi 29 de bijuterii cu diamante.

Printre cele mai vândute produse au fost televizoarele, peste 18.300, parfumurile, peste 13.700, frigiderele, peste 7.300, electrocasnicele mici, peste 36.600, produse pentru casă, peste 64.000, componente PC şi periferice, peste 27.000.

Black Friday este ziua care urmează Zilei Recunoştinţei în Statele Unite şi care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun.

Comercianţii români au preluat acestă sărbătoare, dar unii retaileri anunţă reduceri şi înainte sau după ziua evenimentului. Cele mai mari companii care oferă reduceri cu ocazia Black Friday în România sunt eMag.ro, evoMag, Elefant.ro, Flanco, Ikea sau Carrefour.

Mai multe site-uri au fost blocate vineri dimineaţă din cauza traficului intens.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.