Compania Bittnet Systems (BNET), integrator IT&C şi furnizor de servicii de training IT controlat de Mihai şi Cristian Logofătu, intenţionează să finalizeze până în iunie-iulie 2017 tranzacţia prin care va prelua compania Gecad Net pentru 600.000 de euro, a declarat joi unul dintre fondatorii Bittnet Systems, Cristian Logofătu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am spus-o şi în anii trecuţi, piaţa IT trebuie să treacă printr-un proces de consolidare. Anul acesta am identificat o şansă extraordinară, o companie (Gecad Net, n.r.) cu care avem o viziune comună despre prezent, despre trecut, dar şi despre viitor şi o parte importantă din resursele noastre financiare vor fi dedicate acestui proces”, a spus Logofătu.

Cei doi fondatori au menţionat că au ales compania Gecad Net deoarece aceasta poate oferi serviciile de care aceştia nu dispun şi această firmă este una dinte cele mai bune din România pe zona de cloud, sector în care Bittnet vrea să se dezvolte agresiv în perioada 2017-2020.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În 26 aprilie va avea loc Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, în care acţionarii vor vota dacă sunt de acord cu această achiziţie.

După votul din AGA vor mai urma câteva proceduri, dar fondatorii estimează ca până în iunie-iulie să semneze contractul de achiziţie.

Bittnet Systems este prima companie românească din sectorul IT care s-a listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe piaţa Aero, în aprilie 2015.

Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 3 milioane euro, în creştere cu 36% faţă de 2015.

Fondatorii Bittnet se aşteaptă ca în acest an să înregistreze o cifră de afaceri de 5 milioane de euro.

Profitul brut al companiei a ajuns în 2016 la 1,2 milioane lei, în creştere cu 13% faţă de de 2015, în timp de profitul operaţional a urcat cu 131%, la 1,7 milioane lei.

Anul trecut, 10% din cifra de afaceri a provenit din servicii prestate pentru clienţii din afara României.

Compania Bittnet Systems, înfiinţată în 2007, este specializată în formarea profesională în informatică şi furnizare de soluţii pe zona de infrastructură IT.

Compania Bittnet Systems (BNET) este controlată de Mihai şi Cristian Logofătu, care deţin câte 32,3% din acţiuni fiecare.

Bittnet Systems are o valoare de piaţă de 22,2 milioane lei (4,9 milioane euro), la ultimul preţ de închidere a şedinţei, de 1,53 lei/acţiune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.