Producătorul român de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender a anunţat miercuri lansarea unei noi linii de produse cu o protecţia dublă împotriva atacurilor ransomware şi care îi împiedică pe atacatori să cripteze datele personale ale utilizatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ransomware, ameninţarea care blochează accesul la datele utilizatorilor şi apoi cere recompensă, a făcut sute de mii de victime în prima jumătate a acestui an, inclusiv în România, cele mai agresive versiuni fiind WannaCry şi GoldenEye. Pagubele cauzate de ransomware în primele şase luni depăşesc zece miliarde de dolari, potrivit Bitdefender.

Explozia ameninţărilor ransomware a adus securitatea cibernetică pe prima pagină a ziarelor şi a crescut gradul de conştientizare asupra pericolelor de pe internet, consideră vicepreşedintele pe soluţii pentru piaţa rezidenţială în cadrul Bitdefender, Ciprian Istrate.

”Utilizatorii aşteaptă acum mai mult ca niciodată de la soluţiile de securitate pe care le folosesc să le protejeze datele de ameninţări informatice. Bitdefender 2018 este, din nou, cu un pas în faţa atacatorilor şi dublează protecţia contra ransomware”, a declarat Ciprian Istrate, în cadrul comunicatului.

Linia de produse Bitdefender 2018 este destinată familiilor şi este capabilă să identifice şi să blocheze ameninţările ransomware printr-o tehnologie nouă care recunoaşte tiparele de atac şi împiedică blocarea datelor, potrivit companiei.

”Tehnologia Advanced Threat Defense identifică trăsăturile şi comportamentul specifice atacurilor ransomware şi îmbunătăţeşte performanţa detecţiei de cod periculos. Un al doilea strat de protecţie împiedică atacatorii să cripteze date personale stocate în fişiere populare, precum My Documents, My Pictures, My Videos, astfel că documentele cele mai de preţ vor fi mereu în siguranţă”, se arată în comunicat.

În plus, protecţia Time Machine, destinată terminalelor Mac, permite utilizatorilor să-şi recupereze datele din copiile de siguranţă şi opreşte hackerii să le acceseze. Totodată, funcţionalitatea Webcam Protection din Bitdefender Total Security 2018 notifică utilizatorii de fiecare dată când o aplicaţie neautorizată încearcă să acceseze camera web, potrivit companiei.

”Atacatorii pot controla cu uşurinţă dispozitivele folosite frecvent fără ştiinţa proprietarilor de drept, pot accesa reţeaua de acasă şi se pot folosi de acestea pentru a avea acces la tot ce se întâmplă în locuinţă şi la informaţii dintre cele mai personale”, se arată în comunicat.

În plus, soluţia de securitate va extinde pe dispozitive iPhone/iPad şi Mac modulul de asistenţă parentală, prin care părinţii pot monitoriza activitatea copiilor pe internet şi, în plus, pot şti locul în care se află.

”Mai nou, printr-o simplă atingere a ecranului în aplicaţia iOS sau Android, copiii vor putea şi să anunţe părintele că au ajuns în siguranţă la destinaţie, de fiecare dată când pleacă de acasă. Modulul de asistenţă parentală blochează conţinutul neadecvat, restricţionează navigarea, aplicaţia Facebook, jocurile online şi toate celelalte activităţi ce se pot desfăşura pe internet între anumite ore şi notifică părintele atunci când copilul încearcă să nu îi respecte regulile”, se arată în comunicat.

Încasările din ransomware au adus anul trecut dezvoltatorilor din spatele acestora peste un miliard de dolari, bani primiţi direct de la victimele care au cedat şantajului, potrivit Bitdefender.

Un studiu realizat de companie arată că 52% dintre utilizatorii de internet din România ar plăti pentru a-şi recupera datele personale de pe un terminal blocat de atacatori, iar suma medie pe care ar fi dispuşi să o achite este de 550 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...