Bitcoin a scăzut duminică cu 6,39%, la 43.165,78 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultimele 20 de zile, fiind cu 2.944,20 de dolari sub nivelul atins la închiderea precedentă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai valoroasă şi mai cunoscută criptomonedă a scăzut cu 26% de la un maxim al anului, de 58.354,14 dolari pe unitate, atins pe 21 februarie, când a crescut pe fondul încrederii tot mai mari că bitcoin va deveni o investiţie de masă şi un instrument de plăţi.

Firme majore, cum ar fi BNY Mellon, fondul de administrare a activelor BlackRock şi gigantul cardurilor de credit Mastercard au anunţat că sprijină criptomonedele.

Companiile Tesla, Square şi MicroStrategy au investit în bitcoin.

Ether, moneda conectată la reţeaua blockchain ethereum, a scăzut cu 8,88%, la 1.329,46 dolari pe unitate, pierzând 129,57 de dolari faţă de închiderea anterioară.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.