Deputatul PSD de Neamţ Dănuţ Andruşcă, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Economiei, a fost director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin, dar şi administrator special al Cuprumin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andruşcă, născut pe 19 ianuarie 1969, este la primul mandat de deputat.

A absolvit Liceul Ştefan cel Mare din Târgu Neamţ şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

În perioada 1994 şi 2013, Andruşcă a fost director general la Ulprod din Târgu Neamţ, firmă la care deţine 75% din acţiuni.

Între 2014-2015 a devenit consilier al unui secretar de stat în Ministerul Economiei, iar între 2014-2016 a fost preşedintele board-ului Conversmin şi administrator special la Cuprumin.

De asemenea, în perioada 2013-2014 a fost administrator special, dar şi director general la RAAN, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În 2016 a candidat pentru un mandat de deputat la Neamţ, fiind vicepreşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii şi reprezentat în comisia parlamentară de anchetă a Camereie Deputaţilor şi Senatului privind Activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.