Compania americană Bed Bath & Beyond a depus duminică o cerere de protecţie faţă de creditori potrivit legii falimentului, după ce comerciantul de bunuri pentru casă nu a reuşit să obţină fonduri pentru a rămâne pe linia de plutire şi a început o vânzare de lichidare a activelor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Retailerul de bunuri pentru casă, care a devenit popular în anii 1990 ca destinaţie de cumpărături pentru cuplurile care se pregătesc de nuntă şi pentru naşterea unui copil, a observat o scădere a cererii în ultimii ani, deoarece strategia sa de a vinde mai multe produse sub marca magazinului a eşuat.

Măsurile de anul trecut de a abandona această strategie şi de a aduce mai multe mărci naţionale pe care cumpărătorii le recunosc nu au dat semne de funcţionare, compania raportând o pierdere de aproximativ 393 de milioane de dolari, după ce vânzările au scăzut cu 33% pentru trimestrul încheiat pe 26 noiembrie.

Bed Bath & Beyond, din Union, New Jersey, a depus cerere de faliment într-un tribunal din districtul New Jersey, listând atât activele, cât şi pasivele estimate în intervalul de 1 miliard de dolari şi 10 miliarde de dolari, potrivit unui dosar al instanţei.

Compania a declarat că a primit un angajament de finanţare de aproximativ 240 de milioane de dolari de la Sixth Street Specialty Lending, potrivit unui comunicat.

Deşi retailerul a început o vânzare de lichidare, intenţionează să folosească procedurile din cadrul legii falimentului, cunoscută sub numele de capitolul 11, pentru a desfăşura un proces limitat de vânzare şi marketing pentru unele sau toate activele sale, potrivit declaraţiei.

Compania a adăugat că magazinele şi site-urile sale 360 Bed Bath & Beyond şi 120 buybuy BABY vor rămâne deschise şi vor continua să deservească clienţii, pe măsură ce vor începe măsurile de a închide magazinele sale de vânzare cu amănuntul.

În ianuarie, compania a provocat îndoieli cu privire la capacitatea sa de a-şi continua activitatea, la doar câteva luni după ce a anunţat noi finanţări de peste 500 de milioane de dolari, precum şi reduceri de locuri de muncă şi închiderea a 150 de magazine.

În februarie, retailerul plănuise să strângă aproximativ 1 miliard de dolari prin oferirea de acţiuni preferenţiale şi garanţii pentru a evita falimentul.

Compania a reuşit să strângă 360 de milioane de dolari, ajutându-o să plătească împrumuturi şi dobânzilor pentru obligaţiuni senior.

Dar Bed Bath a reziliat operaţiunea la sfârşitul lunii martie şi a anunţat planuri de a vinde acţiunile sale în valoare de 300 de milioane de dolari, avertizând că ar putea fi nevoită să depună cerere de faliment dacă nu îşi poate asigura fondurile.

În februarie, conform unui dosar al instanţei, operaţiunile canadiane ale Bed Bath & Beyond au încetat. Divizia canadiană, care operează 54 de magazine Bed Bath & Beyond şi 11 magazine buybuy BABY, este în insolvenţă, se arată în dosarul postat pe site-ul companiei de consultanţă Alvarez & Marsal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.