Deutsche Bank, JPMorgan Chase şi Societe Generale şi alte bănci internaţionale vor trece după Anul Nou la săptămâna de lucru de luni până vineri în Emiratele Arabe Unite (UAE), în urma deciziei conducerii UAE de a adopta programul majorităţii pieţelor globale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca germană va opera începând cu 3 ianuarie de luni până vineri în ţara condusă de musulmani suniţi, în locul programului actual de duminică până joi, care este folosit în Orientul Mijlociu, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu problema.

JPMorgan, cu sediul central pe Wall Street, se adaptează, de asemenea, la acelaşi program în Emiratele Arabe Unite, împreună cu practici flexibile, cum ar fi o pauză pentru rugăciunile musulmane de vineri, a spus banca într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al băncii franceze Societe Generale a declarat că banca va implementa weekendul de sâmbătă-duminică începând din 2 ianuarie în entităţile sale din Dubai şi Abu Dhabi, potrivit unui comunicat trimis prin e-mail.

Bloomberg News a fost prima instituţie de presă care a relatat duminică că JPMorgan, Deutsche Bank, Bank of America şi Societe Generale vor trece la un weekend de sâmbătă-duminică în Emiratele Arabe Unite.

Reprezentanţii Bank of America nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Măsurile băncilor vin după ce Emiratele Arabe Unite au declarat pe 7 decembrie că vor trece la o săptămână de lucru de patru zile şi jumătate, cu un weekend de sâmbătă-duminică, de la începutul anului viitor.

Cu toate acestea, companiile private sunt libere să-şi aleagă săptămâna de lucru în statul producător de petrol din Golf, care este centrul comercial, comercial şi turistic al regiunii.

În ultimul an, Emiratele Arabe Unite au luat măsuri pentru a-şi face economia mai atractivă pentru investiţiile şi talentele străine, într-o perioadă în care rivaliatea economică cu Arabia Saudită este tot mai mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.