Banca centrală a Rusiei a declarat că a oferit băncilor 2,5 miliarde de yuani chinezi (346,25 milioane de dolari) pentru echivalentul a 31,8 miliarde de ruble, vineri, în cadrul tranzacţiilor de schimb valutar, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca a declarat săptămâna trecută că ajustează dobânzile operaţiunilor de swap valutar pentru vânzările de yuani, începând cu 25 martie.

De asemenea, a spus că creşte volumul zilnic maxim al operaţiunilor de swap valutar la 20 de miliarde de yuani, de la 10 miliarde de yuani, în primele două şi ultimele două zile de tranzacţionare ale fiecărei luni, pentru a reduce volatilitatea excesivă.

Cererea maximă a băncilor pentru swap-uri în yuani a fost înregistrată pe 29 februarie, când a fost utilizată întreaga limită de 10 miliarde de yuani.

Banca centrală a lansat tranzacţii de swap pentru yuani şi ruble în ianuarie 2023. Valoarea totală a operaţiunilor de swap valutar a fost anul trecut de 59,7 miliarde de yuani chinezi, se arată într-un raport al băncii.

Banca a mai spus că activele sale lichide de rezervă sunt suficiente pentru a menţine stabilitatea financiară şi pentru a efectua operaţiunile necesare.

Oportunităţile de diversificare în continuare a activelor de rezervă în valute şi instrumente financiare ale ţărilor ”neprietenoase” sunt limitate de riscurile inerente acestor valute şi economii. Aceşti factori predetermină rolul cheie al yuanului chinez în formarea activelor de rezervă, a spus banca.

(1 USD = 7,2203 yuani chinezeşti)

(1 USD = 92,5705 ruble)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.