Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance mai multe controale, în perioada 2019-2021, şi a decis sancţionarea membrilor directoratului societăţii, a Consiliului de Supraveghere şi a companiei cu suma totală de 11 milioane lei. De asemenea, membrilor directoratului societăţii şi a Consiliului de Supraveghere le-au fost retrase aprobările acordate de ASF, iar Fondul de Garantare a Asiguraţilor înlocuieşte temporar organul de conducere al asigurătorului, cu o durată a mandatului de patru luni de la data intrării în vigoare a deciziei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, clasificată în categoria 4 – supraveghere intensă, în perioada 2019-2021, mai multe acţiuni de control la sediul asigurătorului (on-site) cât şi controale permanente (off-site), acţiuni în urma cărora au fost aplicate, atât societăţii cât şi conducerii acesteia, mai multe sancţiuni contravenţionale constând în amenzi, fiind deasemenea impuse măsuri cu scopul remedierii deficienţelor constatate”, arată ASF.

Ca urmare a aspectelor constatate în acţiunea susţinută de control şi potrivit prevederilor legale,  Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis următoarele măsuri şi sancţiuni: sancţionarea membrilor Directoratului Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., cu sancţiunea principală cu amendă şi sancţiunea complementară de retragere a aprobării acordate de A.S.F., după cum urmează:

- Renato Szilagyi - preşedinte directorat, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.;

- Buzerea Barbu Mircea - vicepreşedinte al directoratului, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.;

- Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis - membru al directoratului, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.

De asemenea, Consiliul ASF a decis sancţionarea membrilor Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., cu sancţiunea principală cu amendă şi sancţiunea complementară de retragere a aprobării acordate de A.S.F., după cum urmează:

- Browne Woodthorpe Robert - preşedinte al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.;

- Rossler Max Walter - vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.;

- Pascale Cristian - membru al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.;

- Arampova Aelita - membru al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.;

- Papanikolaou Epameinondas - membru al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.

Mai mult, Consiliul ASF a decis suspendarea drepturilor de vot aferente acţiunilor deţinute de acţionarul Vivendi Internaţional S.R.L. în conformitate cu prevederile art. 163 alin. (6) şi alin. (8) din Legea nr. 237/2015.

A mai decis sancţionarea Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. cu amendă în cuantum de 2.930.766 lei şi stabilirea în sarcina acesteia a obligaţiei de a transmite Autorităţii de Supraveghere Financiară, spre aprobare, un plan de finanţare şi redresare pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care să acopere cerinţele de capital.

O altă decizie a fost ”desemnarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor în vederea înlocuirii temporare a organului de conducere al asigurătorului, cu o durată a mandatului de 4 luni de la data intrării în vigoare a deciziei, cu posibilitatea prelungirii acesteia în condiţiile art. 36 din Legea nr. 246/2015”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.