Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă, marţi, că Ghişeul.ro a înregistrat cel de-al 900.000-lea utilizator, o persoană fizică din Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti. De la începutul anului, peste 130.000 de utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro – o medie constantă de aproape 3.000 în fiecare zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Autoritatea pentru Digitalizarea României,  începând de la 1 ianuarie, prin intermediul platformei s-au făcut peste 489.000 de tranzacţii, în valoare de peste 153.000.000 lei.
 
”În doar 5 săptămâni, numărul utilizatorilor a crescut cu 100.000. Tot mai mulţi români au descoperit că Ghişeul.ro este simplu de utilizat, rapid şi sigur. Mai avem foarte puţin timp până la recordul absolut pentru administraţia publică: un serviciu public va trece de 1 milion de utilizatori! Sunt convins că vom ajunge acolo înainte de 31 martie, data până la care se aplică reducerea de 10% la plata anuală integrală a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport pentru persoanele fizice. Creşterea exponenţială a platformei de plăţi online este un rezultat firesc al extinderii serviciilor publice, al înrolării de noi instituţii publice şi al suplimentării tipurilor de plăţi, upgrade-uri pe care le-am realizat anul trecut. Utilizatorii pot achita online peste 300 de servicii publice centrale şi locale, toate cu zero comision”, a declarat Octavian Oprea, preşedintele interimar al Autorităţii pentru Digitalizarea României.
 
Ghişeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO - Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.