Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat miercuri că a iniţiat un proces de revizuire a regulamentului privind formarea profesională pe piaţa de capital, cu derularea inclusiv a unei consultări publice pe marginea modificărilor propuse, iar noul regulament dă posibilitatea organizării şi desfăşurării de către organismele de formare profesională, atestate de către ASF, a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională la distanţă, în sistem online, fără prezenţă fizică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a iniţiat un proces de revizuire a regulamentului privind formarea profesională pe piaţa de capital, cu derularea inclusiv a unei consultări publice pe marginea modificărilor propuse, care a avut ca finalitate emiterea unui nou regulament privind formarea, pregătirea şi perfecţionarea profesională pe piaţa de capital. Regulamentul actualizează cadrul legal aplicabil în domeniul formării şi pregătirii profesionale specifice pieţei de capital, în sensul armonizării acestuia cu necesităţile şi particularităţile pieţei, aflate într-o continuă dinamică”, arată ASF.

Principala noutate adusă de regulament o reprezintă posibilitatea organizării şi desfăşurării de către organismele de formare profesională, atestate de către ASF, a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională la distanţă, în sistem online, fără prezenţă fizică.

”Prin această posibilitate, oferită organismelor de formare profesională, autoritatea estimează că se va înregistra un puternic impact pozitiv asupra desfăşurării activităţilor pe piaţa de capital. Regulamentul răspunde necesităţii actuale în ceea ce priveşte desfăşurarea în condiţii optime a programelor de formare/pregătire şi perfecţionare profesională în contextul în care, în acest an, pe teritoriul României au fost instituite măsuri speciale ca urmare a crizei generate de COVID-19”, a declarat vicepreşedintele ASF, Gabriel Grădinescu.

Prin acest nou act normativ se abrogă Regulamentul C.N.V.M. nr. 12/2010 privind formarea profesională a operatorilor şi specialiştilor pentru piaţa de capital, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 404 din 17 iunie 2010.

”Regulamentul are în vedere inclusiv debirocratizarea şi simplificarea documentaţiei necesare atestării în calitatea de organisme de formare profesională, precum şi de eficientizare a desfăşurării programelor de formare profesională prin oferirea unei independenţe mai mari organismelor de formare profesională cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a acestor programe”, a precizat vicepreşedintele ASF.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.