Autonom şi Grupul Ţiriac au semnat un acord pentru achiziţia Ţiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL), un business cu venituri anuale de peste 80 de milioane de lei şi active în valoare de peste 200 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Autonom şi Grupul Ţiriac au semnat un acord pentru achiziţia Ţiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL) - un business cu venituri anuale de peste 80 de milioane de lei şi active în valoare de peste 200 milioane de lei. Astfel, două dintre cele mai importante companii cu capital integral românesc din piaţa serviciilor de leasing operaţional, cu viziuni compatibile în ceea ce priveşte centrarea pe clienţi, avansează spre o nouă etapă în construcţia unui business mai puternic în sectorul mobilităţii", anunţă companiile.

Tranzacţia va fi finalizată în prima parte a acestui an, după primirea aprobării Consiliului Concurenţei.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ţiriac Operating Lease (cu denumirea comercială înregistrată Premium Leasing SRL) activează pe piaţa locală începând din anul 2003, derulând de-a lungul timpului activitatea de leasing operaţional şi management de flote în cadrul Grupului Ţiriac, în peste 4.500 de contracte şi respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule.

“Piaţa globală de mobilitate se schimbă accelerat, inclusiv prin consolidare. Credem că viitorul mobilităţii va fi definit de companiile integrate, agile şi sustenabile. Ţiriac Operating Lease este o companie cu o viziune similară cu a noastră: să oferim clienţilor din România servicii personalizate şi flexibile, care ajută la optimizarea afacerilor într-un context tot mai volatil. Prin noul parteneriat, clienţii Ţiriac Operating Lease vor avea acces la o gamă extinsă de servicii de mobilitate, la nivel naţional. În acelaşi timp, avem în vedere ca împreună cu celelalte companii din cadrul Grupului Ţiriac – importatori, dealeri auto şi service-uri autorizate – să construim un parteneriat comercial pe termen lung, cu sinergii benefice pentru clienţii locali”, a declarat Dan Ştefan, co-fondator Autonom Group.

Prin acest pas, Autonom îşi întăreşte poziţia pe piaţa de leasing operaţional din România şi depăşeşte semnificativ pragul de 10.000 de maşini.

"O prioritate pentru Autonom, angajată pentru următorii ani prin strategia de sustenabilitate a Grupului, o reprezintă transformarea companiei într-un business mai adaptabil schimbărilor şi mai responsabil faţă de mediu. Prin integrarea Ţiriac Operating Lease, considerăm că avem o nouă oportunitate de a ne spori impactul pozitiv pe care îl avem în mediu, în comunitate şi în viaţa colegilor noştri", a declarat Marius Ştefan, co-fondator Autonom.

Autonom a mai achiziţionat, în iulie 2018, divizia de leasing operaţional din cadrul Băncii Transilvania, punând totodată bazele unui parteneriat de distribuţie prin care clienţii băncii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din Grupul Autonom.

“Tranzacţiile în care s-a implicat recent Grupul Ţiriac s-au bazat pe analiza în profunzime a gradului de maturitate atins de companiile noastre de leasing. În paralel cu aceste tranzacţii, Grupul Ţiriac îşi continuă politica de investiţii în noi domenii de activitate cu potenţial de creştere pe termen mediu şi lung, dar şi în industriile în care activează curent prin companiile sale,” a declarat Petru Văduva, CEO al Grupului Ţiriac.

Consultanţii implicaţi au fost RTPR şi Taxhouse pentru Autonom, respectiv Filip & Company pentru Grupul Ţiriac.

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamţ şi este una din cele mai mari firme, după cifra de afaceri, în sectoarele sale principale de activitate: leasing operaţional şi închirieri auto.

Compania oferă soluţii moderne de mobilitate şi finanţare precum: închirieri pe termen scurt şi mediu, leasing operaţional, transferuri cu şofer, închirierea temporară de flote, servicii de fleet management, corporate car sharing, asistenţă rutieră, abonamente de spălătorie auto şi închiriere de echipamente. Acestea sunt furnizate printr-o reţea naţională unică, prezentă în 33 de oraşe din România. Autonom este prezentă şi în Ungaria şi Serbia. 

Ţiriac Operating Lease, furnizor de servicii de leasing operaţional cu 19 ani de experienţă pe piaţa din România, este o companie 100% antreprenorială, caracterizată prin flexibilitate şi viteză de reacţie. Compania oferă servicii de mobilitate pentru clienţi corporate, IMM-uri, profesii liberale şi persoane fizice autorizate, asigurând consiliere în alegerea vehiculelor potrivite celor mai diverse şi exigente solicitări şi gestionând toate serviciile necesare unei exploatări fără griji a vehiculelor contractate.

Înfiinţată în anul 2003 sub numele Premium Leasing, compania a trecut printr-un proces de rebranding în anul 2017, preluând indicatorul Ţiriac în scopul evidenţierii apartenenţei la grupul local.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.