Proprietarul platformelor WordPress şi Tumblr, Automattic, anunţă achiziţionarea aplicaţiei de podcast-uri Pocket Casts.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre cele mai populare aplicaţii de podcast-uri, care nu este deţinută de una din marile companii de tehnologie, Pocket Casts, a fost cumpărată de Automattic pentru o sumă care nu a fost făcută publică.

Pocket Casts este una dintre cele mai apreciate aplicaţii de podcast-uri, care oferă funcţii de descoperire şi organizare a conţinutului şi este disponibilă pe toate platformele majore.

Lansată în 2010, Pocket Casts era deţinută, din 2018, de un grup de organizaţii media, printre care şi NPR. În 2019, aplicaţia a lansat un program prin care dezvoltatorii de conţinut îşi puteau monetiza creaţiile, fiind una din primele aplicaţii de podcast-uri cu o astfel de facilitate.

Proprietarii au decis, în luna ianuarie a acestui an, să vândă Pocket Casts, din cauza faptului că pierdea bani.

Automattic spune că Pocket Casts va continua să funcţioneze ca până acum şi după achiziţie şi că va dezvolta o strânsă integrare între aplicaţia de podcast-uri şi platforma de bloguri Wordpress.

Wordpress deţine 64,3% din piaţa CMS-urilor, conform unei statistici publicate în luna februarie. 40% din toate site-urile web se bazează pe Wordpress.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.