Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat că printre priorităţile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astfel, AUR a depus în Parlament o iniţiativă legislativă prin care este propusă diminuarea la jumătate a impozitelor pe salarii. Proiectul de lege al formaţiunii „susţine impozitarea factorului generator de venituri, respectiv companiile care au o cifră de afaceri peste 250 mil. lei anual şi are în vedere ca factorului uman să-i fie recunoscute meritele şi să fie remunerat şi stimulat conform muncii prestate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin proiectul iniţiat de AUR, angajaţilor români le rămân mai multe resurse financiare la dispoziţie, aceste venituri putând a fi orientate către consum, economii şi investiţii, potrivit comunicatului de presă al partidului.

Iniţiativa legislativă depusă de AUR susţine impozitarea factorului generator de venituri, respectiv companiile care au o cifră de afaceri peste 250 mil. lei anual şi are în vedere ca factorului uman să-i fie recunoscute meritele şi să fie remunerat şi stimulat conform muncii prestate.

Conform sursei citate, resursele pentru acoperirea diminuării bugetului de stat vor veni din impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri a celor mai mari companii din România – sub 1.000 la număr – cele cu venituri mai mari de 50 milioane de euro, doar în cazul în care acestea declară pierderi sau o rată a profitului mai mică de 10% din cifra de afaceri.

Astfel, potrivit proiectului AUR, „contribuabilii care depăşesc veniturile totale de 250.000.000 lei într-un an fiscal, sunt obligaţi la plata unui impozit de 1% aplicat la valoarea cifrei de afaceri, dacă profitul brut impozabil rezultat în urma activităţilor desfăşurate este mai mic de 10% din venituri”, conchide sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.