AT&T va separa de grup WarnerMedia, într-o tranzacţie de 43 de miliarde de dolari, pentru a-şi fuziona proprietăţile media cu Discovery şi, de asemenea, va reduce dividendele cu aproape jumătate, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţionarii AT&T vor deţine 71% din noua companie Warner Bros. Discovery şi vor primi 0,24 acţiuni Warner Bros. Discovery pentru fiecare acţiune AT&T pe care o deţin.

După încheierea tranzacţiei, AT&T va avea 7,2 miliarde de acţiuni diluate aflate în circulaţie.

AT&T va plăti un dividend de 1,11 dolari pe acţiune, în scădere de la 2,08 dolari pe acţiune.

Acordul pentru anularea achiziţiei de către AT&T a Time Warner, în valoare de 85 de miliarde de dolari, a fost anunţat la începutul anului trecut, dar unele detalii financiare nu au fost dezvăluite până marţi.

AT&T şi-a reiterat aşteptările ca operaţiunea să fie finalizată în trimestrul doi din 2022.

Aceste schimbări permit AT&T să-şi concentreze cheltuielile de capital pe construirea reţelei wireless, mai degrabă decât să cheltuie pe conţinut de divertisment pentru a concura cu Netflix, Disney şi alte servicii de streaming.

AT&T anticipează să cheltuie aproximativ 20 de miliarde de dolari în acest an pentru a investi mai mult în servicii de internet în bandă largă din fibră până la domiciliu şi pentru a-şi extinde amprenta wireless 5G.

Tranzacţia va ajuta, de asemenea, la reducerea datoriilor mari ale AT&T. Grupul a încheiat trimestrul apatru cu o datorie netă de 156,2 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă un raport între datoria netă EBITDA ajustat de aproximativ 3,22 ori.

AT&T a spus că se aşteaptă ca raportul datoriei să scadă la 2,5 ori până la sfârşitul anului 2023 şi că va lua în considerare răscumpărarea de acţiuni în cazul în care raportul se va reduce în continuare.

Warner Bros Discovery va încerca să ajungă din urmă rivalul mai mare de streaming video Netflix, chiar dacă HBO Max de la WarnerMedia a crescut mai rapid în Statele Unite în trimestrul patru, încheind anul cu 74 de milioane de abonaţi.

Netflix are peste 222 de milioane de abonaţi la nivel mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.