Amazon anunţă transformarea într-un chatbot a asistentului personal Alexa, disponibil pe milioane de dispozitive, care se va baza, în viitor, pe un model lingvistic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexa, asistentul digital dezvoltat de Amazon, va fi îmbunătăţit de gigantul american, care-i va conferi abilităţi de AI prin intermediul unui model lingvistic care-i va îmbunătăţi funcţionalitatea.

Optimizat în continuare pentru comenzi vocale, Alexa va avea acces la informaţii în timp real, va facilita controlul dispozitivelor de smart home şi va fi capabil de conversaţii mai naturale.

Asistentul celor de la Amazon va înţelege când un şir de comenzi fac parte din acelaşi ciclu, se va adapta în timp la particularităţile fiecărui utilizator, va fi rapid şi de încredere, promite compania americană.

Dave Limp, şeful Amazon pentru dispozitive şi servicii, a încercat să exemplifice noile capacităţi pe care Alexa la va oferi în viitor, însă asistentul a ignorat mai multe comenzi ale acestuia în cadrul prezentării oficiale, iar Limp a fost nevoit să repede mai multe întrebări.

Trecerea Alexa la un model lingvistic pare un pas natural pentru un asistent digital, în contextul în care chatboţii sunt la mare căutare de când OpenAI a lansat ChatGPT. Este de aşteptat ca Google Assistant şi Siri să facă acelaşi pas, la un moment dat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.