Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a anunţat marţi că se alătură proiectului 1uniFEST, al postului de radio Itsy Bitsy, şi va celebra Ziua Copilului, pe data de 1 iunie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR) din Bucureşti, prin intermediul activităţilor de educaţie financiară desfăşurate în aer liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) se alătură proiectului 1uniFEST, al postului de radio Itsy Bitsy, şi va celebra Ziua Copilului, pe data de 1 iunie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR) din Bucureşti, prin intermediul activităţilor de educaţie financiară desfăşurate în aer liber. Lectorii A.S.F., prezenţi în parc, vor susţine pe parcursul zilei mai multe ateliere pentru copii, bazate pe tehnici de învăţare non-formale, special create pe categorii de vârstă. Preşcolarii şi elevii din clasele primare, care vor fi prezenţi la cortul educaţiei financiare, aflat în zona intrării din dreptul statuii domnitorului A.I. Cuza, vor putea asculta poveşti cu FinPitic şi vor învăţa noţiuni şi termeni financiari prin desen şi joc”, anunţă ASF.

De asemenea, copiii vor putea „intra” într-un escape room virtual pe teme financiare, o competiţie unică şi distractivă. Micul detectiv financiar este un alt joc de educaţie, în care cei mici sunt îndemnaţi să descopere cât mai multe indicii „financiare”, pe un traseu special amenajat în parc, unde la final îi va aştepta un trofeu.

Pe întreg parcursul zilei, la cortul educaţiei financiare, copiii vor găsi surprize şi jocuri educative.

Părinţii vor avea posibilitatea de a obţine informaţii cu privire la modul în care pot accesa programele de educaţie financiară, dar şi resursele educaţionale puse la dispoziţie de ASF, pentru a-i ajuta pe copii să-şi dezvolte abilităţi în acest domeniu.

1uniFEST este un festival-maraton, organizat de Itsy Bitsy, cu peste 100 de ateliere, workshop-uri şi activităţi pentru toată familia - cele mai iubite jocuri ale copilăriei de ieri şi de azi, multe concursuri şi premii, expoziţii, ateliere, muzică şi dans.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.