Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT, listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a înregistrat, la finalul primelor şase luni din 2023, un profit net de 5,83 milioane de lei, cu 185% mai mare decât în acelaşi semestru din 2022, odată cu realizarea de venituri totale mai ridicate cu 125% faţă de perioada similară a anului trecut. În acelaşi interval, veniturile companiei au ajuns la suma de 62,70 milioane de lei, comparativ cu cele 27,84 milioane de lei, realizate în aceeaşi perioadă din 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima jumătatea a anului, Arctic Stream a semnat două contracte semnificative, în valoare de 11,5 milioane de lei, respectiv 1,55 milioane dolari a căror finalizare, în luna septembrie 2023, creează premisele atingerii şi depăşirii bugetului de venituri şi cheltuieli anunţat de companie la începutul anului.

”Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT şi emitent listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul AST, a înregistrat, la finalul primelor şase luni din 2023, un profit net cu 185% mai mare decât în acelaşi semestru din 2022, odată cu realizarea de venituri totale mai ridicate cu 125% faţă de perioada similară a anului trecut. Compania a înregistrat un profit net de 5,83 milioane de lei (1,17 milioane de euro), fiind de 2,8 ori mai mare decât cel din T1 2022 (2,04 milioane lei), respectiv de 6,3 ori mai mare decât cel din S1 2021 (0,92 milioane lei). În ceea ce priveşte profitul operaţional (Earnings Before Interest and Taxes - EBIT), un indicator folosit adesea pentru a evalua capacitatea unei companii de a genera profit, creşterea este şi mai substanţială: de 239%, respectiv până la 6,82 milioane de lei, faţă de la 2,01 milioane de lei (în S1 2022)”, anunţă compania.

Profitul Arctic Stream a fost realizat în contextul creşterii cu 125% a veniturilor semestriale, care au atins suma de 62,70 milioane de lei (12,62 milioane de euro), faţă de 27,84 milioane de lei, realizate pe primele şase luni ale anului trecut. Comparativ cu primul semestru din 2021, anul listării la BVB a companiei, creşterea veniturilor este de peste cinci ori. 

Performanţele financiare ale Arctic Stream au fost realizate în pofida creşterii totale cu 116% a cheltuielilor din exploatare, dintre care cele mai mari creşteri s-au înregistrat la cheltuielile cu mărfurile (162%) şi cu personalul (101%), faţă de S1 2022. 

”De altfel, pentru a putea susţine acest ritm de dezvoltare a business-ului, echipa Arctic Stream a urcat constant, în ultimii ani: de la finele S1 2022 la sfârşitul S1 2023, creşterea a fost de 33%, de la 18 la 24 de angajaţi permanenţi, în timp ce extinderea echipei se preconizează şi pentru cel de-al doilea semestru din 2023”, arată compania.

În prima jumătatea a anului, Arctic Stream a semnat două contracte semnificative, în valoare de 11,5 milioane de lei (cu un client din sectorul public), respectiv 1,55 milioane dolari (cu un client din sectorul privat). Finalizarea acestor contracte, aşteptată pentru finalul lunii septembrie 2023, creează premisele atingerii şi depăşirii bugetului de venituri şi cheltuieli anunţat de companie la începutul anului. În plus, în ultimele două luni, a fost anunţată încheierea unor acorduri cadru în valoare totală de peste 450 milioane de lei, suma reprezentând valoarea maximă posibilă, contractele subsecvente urmând a fi încheiate în funcţie de nevoile beneficiarului final.

„Traiectoria ascendentă a rezultatelor noastre, atât la nivelul veniturilor, cât şi al profitului net, reflectă implementarea cu succes a strategiei noastre de dezvoltare pe piaţa integratorilor de soluţii IT, pe care ne propunem să devenim un brand de referinţă. Mă bucur să constat că echipa Arctic Stream creşte, de la un trimestru la altul, dar nu doar numeric, ci şi calitativ: deţinem expertiza care ne permite să preluăm proiecte din ce în ce mai complexe şi să le ducem la îndeplinire la cel mai înalt nivel de performanţă, ceea ce se vede în aprecierea clienţilor. Deşi nu putem face abstracţie de menţinerea inflaţiei şi de riscul de încetinire a creşterii economice, cred că în România se manifestă un interes ridicat pentru transformarea digitală, deopotrivă în rândul clienţilor din sectorul public şi al celor din sectorul privat. Mai mult, vor exista şi oportunităţi de finanţare a proiectelor legate de crearea de infrastructuri IT, aşadar ne aşteptăm să continuăm a semna contracte cu noi clienţi şi să ne îmbunătăţim performanţele financiare,” a declarat Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream.

Pe piaţa de capital, Arctic Stream are în desfăşurare un program de răscumpărare a acţiunilor proprii, în limita a 100.000 de acţiuni (2.38% din capitalul social), cu termen limită octombrie 2023, dintre care răscumpărase aproape 59.000 de acţiuni până la finalul primei săptămâni a acestei luni. O parte dintre acţiunile răscumpărate fac obiectul unui program de tip „Stock Options Plan”, pentru recompensarea şi motivarea angajaţilor actuali, precum şi atragerea unor noi specialişti de înaltă calificare în echipă, iar restul acţiunilor răscumpărate vor fi anulate.

Arctic Stream (listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul AST) este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, cu un portofoliu de servicii care include: evaluarea infrastructurii IT; consultanţa; proiectarea, reproiectarea, integrarea şi dezvoltarea infrastructurii de date şi de securitate IT; managementul de proiect, configurarea, implementarea şi migrarea de soluţii complexe; alături de mentenanţa şi suportul operaţional post-implementare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.