Aplicaţiile matrimoniale care, conform unei noi legi adoptate de Ţările de Jos, aleg să folosească alt sistem de plată decât cel operat de Apple, vor plăti un comision de 27%, anunţă Apple, în ceea ce ar putea deveni o reglementare valabilă, pe viitor, în cazurile similare din întreaga lume.
Apple a făcut publice mai multe informaţii despre felul în care va gestiona situaţia sistemelor terţe de plată, impuse deja în Olanda pentru aplicaţiile matrimoniale, sisteme care sunt aşteptate să-şi facă loc, treptat, şi în alte ţări.
Cea mai importantă şi mai aşteptată informaţie este cea legată de comision. Apple a anunţat de la început că intenţionează să perceapă comision şi pentru plăţile făcute cu alte sisteme de plată, fie ele în aplicaţii sau în browser, însă acum se ştie şi procentul exact.
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Astfel, gigantul american va opri 27% din încasările realizate cu sisteme terţe de plată, pentru conţinutul disponibil prin App Store. Acest comision este doar cu 3% mai mic decât cel standard, lăsând doar o mică marjă de manevră pentru celelalte servicii de plată.
În fiecare lună, dezvoltatorii vor trebui să trimită către Apple un raport al vânzărilor. Apple le va trimite înapoi facturile pentru comision, care trebuie plătite în cel mult 45 de zile.
Apple a fost nevoită să se grăbească cu noile informaţii, fiind ameninţată cu o amendă de 5 milioane de dolari pentru fiecare zi de întârziere a punerii în aplicare a deciziei judecătoreşti.
Şi mai gra pentru Apple este că deja, cel puţin în Statele Unite, Senatul vrea să impună sideloading-ul - posibilitatea instalării aplicaţiilor din alte surse (site-uri web), independente de Apple. Sideloading-ul este disponibil de la bun început pe Android şi posibil inclusiv pe PC-urile Apple.
În cazul adoptării unei legislaţii în acest sens, Apple ar putea pierde controlul asupra conţinutului vândut pe propriile smartphone-uri şi tablete şi nu ar mai avea din ce să oprească un comision.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.