Apple este aşteptată, în ultimele luni ale acestui an, să-şi lanseze primele dispozitive cu o nouă serie de cipuri, numită M3, care ar trebui să aducă o performanţă mai mare şi un consum mai redus de energie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple continuă să lucreze la dezvoltarea propriilor cipuri şi implementarea acestora în propriile produse, apropiindu-se cu paşi mari de lansarea primelor dispozitive cu M3, a treia serie de cipuri dezvoltate intern.

Primele astfel de dispozitive ar urma a fi lansate în ultima parte a anului, după lansarea noilor iPhone, cel mai probabil în luna octombrie, scrie Bloomberg citând surse din cadrul companiei.

Printre dispozitivele cu M3 din primul val urmează să se afle un nou iMac, un  nou MacBook Air cu ecran de 13 inch şi un nou MacBook Pro de 13 inch.

După Mac-urile lansate în octombrie, Apple va trece la actualizarea seriei de top a tabletelor iPad. Astfel, la începutul anului viitor ar trebui să fie lansată o nouă generaţie de iPad Pro cu M3.

Cipurile M3 vor reprezenta un upgrade notabil, urmând să treacă la un proces de construcţie pe 3nm.

Nu se ştie încă exact ce beneficii vor aduce acestea, însă este de aşteptat să fie mai performante decât seria actuală şi să aducă un consum mai mic de energie, care să contribuie şi mai mult la creşterea autonomiei portabilelor Apple, care este deja impresionantă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.