Apple va permite în curând utilizatorilor de iPhone-uri să depună recompense de pe cardul de credit Apple Card şi fonduri suplimentare din conturi bancare separate într-un cont de economii purtător de dobândă, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă de joi, Apple a spus că funcţia este de aşteptat să fie lansată ”în lunile următoare”, iar contul asigurat de FDIC va fi administrat de Goldman Sachs, banca şi creditorul din spatele cardului Apple.

Apple a spus că nu anunţă încă un randament anual, deoarece ratele dobânzilor se mişcă rapid.

Compania îşi dezvoltă ofertele de servicii financiare pentru consumatori, deoarece încearcă să extindă utilizarea iPhone-urilor cu funcţii bancare simple de plată şi credit.

Compania operează o reţea de plăţi cu Apple Pay şi oferă un card de credit şi planifică să permită oamenilor să folosească iPhone-urile ca dispozitive de plată şi să ofere împrumuturi de tipul”cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” în cursul acestui an.

Goldman Sachs, cunoscută de mult timp ca o bancă de investiţii de pe Wall Street, îşi susţine, de asemenea, afacerile de consum, parţial prin parteneriate cu Apple.

Produsul Apple ”cumpără acum, plăteşte mai târziu” va folosi o infrastructură Goldman, dar Apple a spus că intenţionează să se ocupe de propriile decizii de creditare şi să acorde împrumuturi.

Trecând la conturi purtătoare de dobândă, Apple profită de creşterea ratelor dobânzilor, în timp ce Rezerva Federală încearcă să încetinească inflaţia ridicată.

Multe bănci fizice tradiţionale nu au crescut ratele dobânzilor la conturile de economii, chiar dacă dobânzile cresc în general.

Reprezentanţii Apple au spus că contul de economii va oferi o rată a dobânzii competitivă, cu cele mai bune dobânzi disponibile şi care va fi aceeaşi pentru toţi utilizatorii.

Goldman Sachs oferă deja conturi de economii prin marca sa Marcus, care au un randament anual procentual de 2,15%.

Apple a spus că nu va cere conturilor să aibă solduri minime şi că nu va percepe comisioane. Utilizatorii pot depune automat recompensele Apple Card, numite Daily Cash, în cont. În cadrul aplicaţiei Wallet, utilizatorii vor putea accesa un meniu care arată soldul contului şi dobânda acumulată.

Apple a spus că funcţia va fi lansată mai întâi pentru testerii beta prinvintermediul versiunii viitoare a iOS şi pentru toţi utilizatorii în următoarele luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.