Peste 100 de milioane de melodii sunt disponibile în cadrul serviciului de streaming Apple Music, care încearcă şi în acest fel să atragă utilizatori de la Spotify.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple anunţă depăşirea unui prag important în ceea ce priveşte volumul de muzică disponibil în cadrul propriului serviciu de streaming - peste 100 de milioane de melodii.

Este o creştere importantă pentru serviciul lansat destul de târziu, în iunie 2015. La momentul lansării, în cadrul acestuia existau în jur de 30 de milioane de melodii.

Conform Apple, propriul serviciu adaugă în fiecare zi 20.000 de noi melodii.

Apple Music este peste principalul rival, Spotify, la acest capitol. Platforma suedeză oferă în prezent undeva peste 80 de milioane de melodii.

Serviciul Apple are şi avantajul calităţii audio superioare. Apple Music dispune încă de anul trecut de sunet lossless, în vreme ce Spotify a promis, dar nu a livrat. Cei de la Spotify spuneau că o opţiune similară va fi disponibilă până la finele lui 2021, însă, aceasta nu există nici acum.

În schimb, Spotify se concentrează mai mult pe podcast-uri şi cărţi electronice, în vreme ce utilizatorii se plâng că devine din ce în ce mai dificil să găsească muzica dorită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.