Cele două smartwatch-uri Apple care au fost blocate de la vânzare în Statele Unite pentru încălcarea brevetelor altei companii, revin pe piaţă, în ciuda prelungirii ordinului de blocare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple a rezolvat, din punct de vedere tehnic problema pulsoximetrului de pe ceasurile sale, care a fost găsit vinovat de folosirea unei tehnologii pe care gigantul american ar fi trebui să o licenţieze de la firma medicală Masimo.

Pur şi simplu, Apple a eliminat de pe modelele Watch Series 9 şi Watch Ultra 2 funcţionalitatea în cauză, printr-un update de software.

Înainte de a face această mutare, Apple a cerut aprobarea autorităţilor americane, care au confirmat că, fără pulsoximetru, cele două ceasuri se pot vinde fără probleme.

Apple a început să elimine funcţia de măsurare a oxigenului din sânge după ce o instanţă a decis că blocarea rămâne în vigoare şi pe durata judecării apelului.

Gigantul american speră, în continuare, într-o decizie favorabilă la apel, care să-i permită revenirea la starea iniţială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.