Apple a lansat luni funcţia “Sign In With Apple” (logaţi-vă cu Apple), pentru a concura conturile de logare la internet ale Facebook şi Google, încercând să se diferenţieze de companiile concurente prin sublinierea protecţiei acordate informaţiilor utilizatorilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple va întări controlul şi în privinţa urmăririi locaţiei. Atunci când utilizatorii se loghează cu profilele lor de pe Google sau Facebook la aplicaţii ale unor terţi, aplicaţiile deseori oferă Google şi Facebook date valoroase, practică pe care Apple vrea să o oprească.

Apple a anunţat că a creat un sistem care permite utilizatorilor să genereze, aleator, un email unic pe care să îl folosească cu fiecare aplicaţie, astfel încât utilizatorii să nu mai fie nevoiţi să dezvăluie adresa de email reală.

Pe de altă parte, Apple a retras aplicaţia iTunes destinată Mac-urilor. Introdusă în 2001 de cofondatorul Steve Jobs, ca mijloc de încărcare a cântecelor pe iPod, iTunes a permis utilizatorilor de-a lungul timpului să gestioneze muzica şi filmele, precum şi să administreze backup-urile şi update-urile pentru iPhone-uri şi iPad-uri. Apple a anunţat că va înlocui iTunes cu aplicaţii individuale pentru muzică, conţinut video şi podcast-uri.

Apple a făcut anunţurile în faţa dezvoltatorilor de aplicaţii participanţi la conferinţa anuală a dezvoltatorilor din San Jose, California.

App Store este o sursă majoră de venituri pentru segmentul de servicii al Apple, care a generat anul trecut venituri în valoare de 37,1 miliarde de dolari.

Conferinţa anuală a dezvoltatorilor are loc pe fondul supravegherii mai stricte a practicilor de afaceri ale companiilor de tehnologie.

Doua surse apropiate situaţiei au declarat că Departamentul de Justiţie are jurisdicţie pentru o posibilă investigaţie antiturst împotriva Apple, în cadrul unei verificări ample a companiilor de tehnplogie.

Divizia antitrust a Departamentului de Justiţie şi Comisia Federală pentru Comerţ s-au întâlnit în ultimele săptămâni pentru a acorda Departamentului de Justiţie dreptul de a efectua o investigaţie antitrust împotriva Apple şi Google, deţinută de grupul Alphabet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.