Funcţiile de comunicare prin satelit de pe cele mai noi iPhone-uri vor fi disponibile de luna viitoare în mai multe ţări din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând din decembrie, facilităţile de comunicare prin satelit oferite de Apple pentru iPhone 14 vor putea fi folosite în Marea Britanie, Irlanda, Franţa şi Germania.

Este prima extindere a serviciului anunţat în momentul lansării noii serii iPhone. De astăzi, acesta este funcţional în Statele Unite şi Canada.

Serviciul Apple include două funcţii în acest moment - Emergency SOS, care permite expedierea de scurte mesaje scrise şi trimiterea coordonatelor geografice prin intermediul aplicaţiei Find My.

Primele teste arată că serviciul funcţionează destul de bine, însă utilizatorii trebuie să aştepte, în medie, undeva între 3 şi 5 minute pentru trimiterea unui mesaj.

În primii doi ani, Apple va oferi gratuit acest serviciu. Compania nu a comunicat până acum cât va costa folosirea acestuia după primii doi ani. Cel mai probabil, acesta va fi oferit pe bază de abonament lunar.

Apple spune că va investi 450 de milioane de dolari în infrastructura necesară acestui serviciu, al cărui principal partener este Globalstar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.