Apple a prezentat miercuri o gamă de noi modele iPhone 14, capabile să trimită un apel de ajutor prin satelit în timpul unei situaţii de urgenţă şi capacitatea de detectare a accidentelor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modelele iPhone 14 vor testa capacitatea Apple de a câştiga bani din baza de clienţi relativ bogată, care a continuat să cheltuie în pofida inflaţiei în creştere, dar nu este imună la o economie în slăbire.

Modelul iPhone 14 Plus va avea un ecran mai mare ca modelele iPhone Pro ale Apple, dar acelaşi procesor A15 ca iPhone 13.

În ciuda inflaţiei din întreaga lume şi a dificultăţilor lanţului de aprovizionare care au făcut mai dificilă achiziţionarea de piese, Apple a spus că preţul iPhone 14 de nivel de intrare va începe de la 799 de dolari, aceeaşi sumă pe care a perceput-o iniţial pentru iPhone 13 anul trecut.

Preţul succesorului iPhone 13 Pro, iPhone 14 Pro, rămâne la 999 de dolari. Cel mai performant iPhone al Apple, Pro Max, va avea un preţ de pornire de 1099 dolari pentru noua versiune.

Compania din Cupertino, California, a prezentat, de asemenea, un trio de ceasuri Apple noi, inclusiv un nou model Watch Ultra, destinat sporturilor extreme şi scufundărilor.

Ultra are o baterie mai mare, pentru a rezista la evenimente precum triatlonul, şi o mai bună impermeabilitate şi rezistenţă la temperatură, pentru a funcţiona în aer liber, precum şi o urmărire GPS mai bună pentru sport.

Noile ceasuri includ un model ieftin îmbunătăţit, numit SE, şi un ceas Serie 8 cu detectare a accidentelor şi mod de consum redus, pentru 36 de ore de viaţă a bateriei.

Preţul modelului Serie 8 cu telefon mobil va începe de la 499 de dolari, iar cel al SE va începe de la 299 dolari, cu celular.

Preţul Ultra, care include telefonul celular în modelul său de bază, va porni de la 799 de dolari şi va fi disponibil pe 23 septembrie.

Apple a spus că noul ceas din seria 8 are un senzor de temperatură care va funcţiona împreună cu aplicaţia de urmărire a ciclului lansată anterior, pentru a detecta retroactiv când o persoană a început să ovuleze.

Compania a subliniat abordarea sa de confidenţialitate în privinţa urmăririi ciclului.

Datele privind confidenţialitatea şi sănătatea reproductivă au devenit un punct central pentru companiile de tehnologie, în urma unei decizii a Curţii Supreme din SUA care a pus capăt dreptului constituţional la avort în Statele Unite.

Apple a spus că nu are cheia pentru a decripta datele de sănătate, cum ar fi urmărirea ciclului. Dar, în timp ce accesoriile precum Apple Watch au generat vânzări în creştere din baza de utilizatori existentă a Apple, iPhone-ul rămâne bază afacerii sale, cu 52,4% din vânzări, în cel mai recent an fiscal.

Acţiunile Apple au crescut cu 0,3% la aproximativ jumătate de oră de la prezentare, în conformitate cu evoluţia de la începutul evenimentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.