Autorităţile americane în domeniul comerţului au aprobat vineri 10 din cele 15 solicitări venite din partea Apple pentru derogarea de la tarife, în cadrul unor exceptări mai largi oferite producătorilor pentru componentele destinate computerelor, potrivit unei informări publicată de Reprezentantul pentru Comerţ şi Registrul Federal, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia ar putea facilita asamblarea de dispozitive în Statele Unite de către Apple şi producătorii mici de computere pentru jocuri, prin reducerea costurilor componentelor importate.

Apple nu a precizat de ce a solicitat derogările, dar cererile au fost pentru componente precum plăcile de circuite parţial complete. Apple produce computerele Mac în Texas, acestea fiind imune la tarife, dar unele componente sunt supuse tarifelor.

Apple nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Preţul computerului Mac Pro porneşte de la 6.000 de dolari şi se adresează unor utilizatori cum ar fi studiourile de muzică sau de filme. Din cauza destinaţiei sale specializate, dispozitivul nu s-a vândut niciodată în număr mare, dar a devenit un subiect politic la începutul acestui an, când publicaţia Wall Street Journal a relatat că Apple îşi transferă producţia în China.

Apple nu a comentat niciodată care sunt planurile sale de producţie, dar tarifele americane aplicate produselor din China au complicat asamblarea de PC-uri în Statele Unite.

Cea de-a treia listă de tarife a SUA, care a intrat în vigoare anul trecut, a aplicat tarife pentru PC-uri şi componente ale acestora, ceea ce înseamnă majorarea costurilor chiar dacă produsele sunt fabricate în SUA.

Preşedintele american Donald Trump a respins iniţial solicitările pentru derogări.

Vineri, oficialii în domeniul comerţului au suspendat tarifele pentru o serie de componente de computere pentru Apple şi alţi producători, inclusiv pentru plăci de bază şi plăci grafice. Aceste sunt esenţiale pentru asamblarea computerelor, întrucât conţin cipuri de la Intel, Nvidia şi Advanced Micro Devices. Cipurile respective sunt de regulă unele dintre cele mai scumpe componente ale dispozitivelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.