Apple a cerut administraţiei Trump să excepteze de la tarife Apple Watch-urile, componentele pentru iPhone-uri şi alte produse de consum pe care pe fabrică în China, potrivit documentelor depuse de companie la Biroul Reprezentantului pentru Comerţ al Statelor Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a cerut joi exceptarea de la tarife a 11 produse, între care boxele HomePod computerele iMac, componente utilizate la repararea iPhone-urilor, carcase pentru baterii smart destinate iPhone, AirPod-uri şi altele.

Apple a explicat Biroului Reprezentantului pentru Comerţ că produsele sunt dispozitive electronice de consum, ”neavând o importanţă strategică sau vreo legătură cu strategia ”Fabricat în China 2025 sau alte programe industriale ale Chinei”.

Compania solicită exceptarea produselor respective de la tarifele de 15% care au intrat în vigoare pe 1 septembrie.

FitBit a solicitat la rândul său exceptarea de la tarife a dispozitivelor de monitorizare în timpul activităţilor de fitness.

Divizia de dispozitive purtabile şi accesorii a Apple, care include Apple Watch, AirPods şi HomePod, a generat venituri de 24,5 miliarde de dolari în anul fiscal 2019 încheiat în septembrie, reprezentând 9,4% din veniturile Apple. Vânzările companiei pe acest segment au crescut cu 41% comparativ cu anul precedent, iar dispozitivele au devenit contributoare importante la afacerile Apple, în timp ce vânzările de iPhone-uri au scăzut în ultimele patru trimestre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.