Apemin Tuşnad, una dintre cele mai mari companii din categoria apelor minerale naturale, care îmbuteliază brand-urile Tuşnad, Artesia şi Izvorul Ascuns, estimează că cifra de afaceri va depăşi 85,7 milioane lei în acest an, cu 7% peste valoarea înregistrată în 2022. Compania are în plan investiţii de peste 46 milioane lei în următorii trei ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Apemin Tuşnad, una dintre cele mai mari companii din categoria apelor minerale naturale, care îmbuteliază brand-urile Tuşnad, Artesia şi Izvorul Ascuns, estimează că cifra de afaceri va depăşi 85,7 milioane lei în 2023, cu 7% peste valoarea înregistrată în 2022. Creşterea e susţinută de investiţiile realizate în ultimii trei ani, în valoare de aproape 35 de milioane de lei, din care circa 75% s-au direcţionat spre creşterea performanţei echipamentelor tehnologice”, anunţă compania.

 În prima jumătate a acestui an, vânzările au înregistrat un volum cu 10,6% mai mare decât anul trecut.

“Preocuparea noastră principală rămâne utilizarea sustenabilă a resurselor de apă minerală naturală şi conservarea perimetrului hidrologic natural Tuşnad. De aceea, prioritizăm optimizarea proceselor de îmbuteliere existente şi investim într-o linie nouă, cu tehnologie de înaltă performanţă. De altfel, investiţiile constante în digitalizare şi în eficientizarea proceselor operaţionale ale companiei contribuie semnificativ la posibilitatea de a oferi în continuare consumatorilor apă minerală naturală de cea mai înaltă calitate”, a declarat Gyarfas Kurko, preşedintele Consiliului de Administraţie Apemin Tuşnad.

Compania precizează că a depăşit dificultăţile cu care s-a confruntat industria de profil, generate de creşterea costurilor operaţionale şi fragmentarea pieţei, care e susţinută de expansiunea mărcii private şi scăderea puterii de cumpărare.

”Eforturile depuse pentru păstrarea calităţii apei, eficientizarea continuă a proceselor operaţionale şi orientarea către cele mai înalte tehnologii de producţie au păstrat afacerile companiei în creştere constantă, înregistrând o creştere medie cu 8% a cifrei de afaceri în ultimii trei ani”, mai arată compania.

Apemin Tuşnad are în derulare anul acesta proiecte de investiţii în valoare de şase milioane lei în echipamente tehnice, infrastructura de acces şi sisteme IT. Pentru următorii doi ani, compania pregăteşte o strategie complexă de investiţii în cadrul căreia a bugetat circa 40 de milioane de lei pentru extinderea depozitului de produse finite şi o linie de îmbuteliere nouă, de ultimă generaţie.

“Anul viitor, vom avea la Tuşnad o suprafaţă de depozitare de aproximativ 8.000 mp, de aproape patru ori mai mare decât în urmă cu cinci ani, cu capacitate de 8.000 de paleţi pentru produs finit şi estimăm că vom continua extinderea. Din 2018, producţia a crescut cu 30%, datorită intensificării cererii pentru produsele noastre şi a complexităţii portofoliului companiei. Factorul-cheie e tehnologia avansată de îmbuteliere, care ne permite să păstrăm calitatea apei, din momentul captării până pe rafturile magazinelor, în ciuda provocărilor privind lanţul logistic şi a creşterii costurilor operaţionale din industrie”, completează Magyari Ors, director general Apemin Tuşnad.

Unitatea de producţie din Tuşnad are, în acest moment, două linii de îmbuteliere pentru PET, cu o capacitate totală de 30.000 de butelii pe oră şi spaţiu de depozitare de peste 5000 mp. Până la finalul anului 2023, şi-a propus să îmbutelieze 114.000.000 litri de apă, asigurând 5% din necesitatea de consum la nivel naţional.

Potrivit oficialilor companiei, cele mai mari provocări ale business-ului rămân accesul la resursă umană calificată şi educaţia in formare a consumatorului în privinţa alegerii apei potrivite pentru diversele ocazii de consum.

Apemin Tuşnad este una dintre cele mai mari companii din piaţa apelor minerale din România. Are în portofoliu brand-urile Tuşnad, Artesia şi Izvorul Ascuns.

Fabrica de îmbuteliere a apei minerale naturale Tuşnad a fost construită în anul 1973, în localitatea Tuşnadu Nou, iar activitatea unităţii de producţie a început un an mai târziu. Apa minerală naturală Tuşnad este captată dintr-o zonă naturală, vulcanică, în bazinul Ciucului Inferior, fiind bogată în minerale. Sărurile minerale care se regăsesc în apa minerală naturală Tuşnad sunt calciu, magneziu, sodiu, potasiu şi bicarbonaţi – esenţiale pentru hidratarea corectă a organismului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.