Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis joi că 345 de focare de pestă porcină sunt active la nivel naţional în data de 28 aprilie 2021, în scădere faţă de situaţia raportată în data de 22 aprilie 2021, când 368 de focare erau active, iar numărul de animale afectate a crescut cu 11,6% (15.977), la 153.309 porcine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În data de 28 aprilie 2021 sunt active un număr de 345 de focare de pestă porcină active (PPA) din care 10 focare în exploataţii comerciale şi 4 focare în exploataţii comerciale de tip A (n.r- exploataţie deţinută de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane juridice organizate în condiţiile legii), fiind afectate un număr de 153.309 de porcine (animale afectate din focarele active)”, se arată în comunicatul ANSVSA.

În intervalul 23 -28 aprilie 2021 au fost înregistrate 22 de focare noi de PPA şi au fost stinse 45 de focare de PPA.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.570 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

“În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor”, se mai arată în comunicatul ANSVSA.

ANSVSA, în colaborare cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor, a lansat o nouă campanie de conştientizare în rândul populaţiei asupra pericolului răspândirii pestei porcine africane. Această campanie s-a materializat prin realizarea unui clip video.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.