Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în şedinţa de marţi, tarifele specifice pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice şi a preţului pentru energia electrică reactivă la operatorii de distribuţie concesionari pentru anul 2018, tarife care înregistrează o scădere medie de 1,08% la nivelul întregii ţări, faţă de acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tarifele aprobate înregistrează o scădere la nivelul întregii ţări, pentru cei opt operatori de distribuţie concesionari.

”Ca urmare a analizei efectuate de către ANRE a datelor transmise de operatorii de distribuţie concesionari şi a calculelor veniturilor reglementate, cu luarea în considerare a corecţiilor anuale efectuate conform cadrului de reglementare în vigoare, tarifele aprobate pentru anul 2018 înregistrează, faţă de anul 2017, o scădere medie de 1,08% la nivelul întregii ţări, pentru cei opt operatori de distribuţie concesionari”, a anunţat ANRE într-un comunicat.

Operatorii de distribuţie concesionari au solicitat pentru anul 2018 creşterea medie a tarifelor de distribuţie cu 9,78%, comparativ cu tarifele aprobate pentru anul 2017.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.