Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a verificat şi transmis spre decontare de la bugetul de stat, pentru furnizorii de energie, o sumă de 13,78 miliarde lei, în creştere cu peste 466 milioane lei faţă de săptămâna anterioară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin urmare, pe ordonanţa de urgenţă 118/2021, în perioada noiembrie 2021 - martie 2022 au fost depuse 345 cereri, de către 80 de societăţi, din care au fost aprobate 288, restul fiind declarate neeligibile, arată comunicatul de presă al ANRE.

Suma transmisă către Ministerul Energiei a fost de peste 2,67 miliarde lei.

Totodată, în baza ordonanţei de urgenţă 27/2022, intervalul aprilie 2022 - martie 2023, un număr de 90 de societăţi au depus 1.046 cereri, din care au fost aprobate 324 pentru clienţi casnici şi 534 pentru noncasnici.

De asemenea, 16 cereri pentru clienţi casnici au fost declarate neeligibile. Suma transmisă către Ministerul Energiei, clienţi noncasnici, a fost de aproximativ 6,73 miliarde lei, iar cea către Agenţia de către Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, clienţi casnici, de peste 4,37 miliarde lei, conform sursei citate.



„La momentul prezentei informări se află în analiză 172 de cereri depuse în vederea decontării, acestea aflându-se în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate”, a explicat preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, potrivit sursei menţionate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.