Sindicatele din magazinele Apple din Franţa au convocat o grevă vineri şi sâmbătă, când urmează să fie lansat iPhone 15, cerând salarii şi condiţii de muncă mai bune, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatele Apple, inclusiv CGT, Unsa, CFDT şi Cidre-CFTC, au cerut o creştere a salariilor cu 7% pentru a compensa inflaţia şi încetarea blocării angajărilor de luni de zile.

Conducerea nu a vrut să ofere o majorare mai mare de 4,5%, au spus oficialii sindicali.

Apple Franţa nu a răspuns unei cereri de comentarii.

După ce conducerea a decis să ignore cererile şi preocupările noastre perfect legitime, cele patru sindicate ale Apple Retail France... apelează la o grevă pe 22 şi 23 septembrie”, a declarat miercuri CGT Apple Retail într-un comunicat pe platforma de socializare X, fostă Twitter.

Acesta a adăugat că reprezentanţii diviziei corporative a Apple Franţa şi ai echipei Apple din Barcelona, din Spania, au convocat de asemenea o grevă.

Sindicatele au cerut muncitorilor să manifesteze vineri dimineaţă, la Opera Garnier, lângă magazinul emblematic al Apple din Paris.

Un oficial al sindicatului CGT Apple Retail a declarat că apelul la grevă a fost trimis celor 20 de magazine franceze ale Apple.

Apple are nouă magazine în regiunea Parisului, dintre care trei în centrul Parisului şi două în Lyon.

Alte oraşe cu magazine Apple includ Marsilia, Lille şi Strasbourg.

”Marţi am avut o întâlnire prin teleconferinţă cu şefii europeni ai Apple. Practic, aceştia au spus ”vă merge destul de bine, nu vă plângeţi”, a spus oficialul CGT.

Săptămâna trecută, Apple a fost zguduită de o decizie a guvernului francez de a suspenda vânzările de telefoane iPhone 12, după testele care au constatat încălcări ale limitelor de expunere la radiaţii.

Vineri, Apple s-a angajat să actualizeze software-ul pe telefoanele iPhone 12 în Franţa pentru a soluţiona disputa, dar preocupările din alte ţări europene au semnalat că ar putea fi nevoită să ia măsuri similare în alte părţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.