Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de RCS&RDS pentru a putea prelua AKTA Telecom, Digital Cable Systems şi ATTP Telecommunications, iar grupul propune modernizarea reţelelor preluate şi menţinerea preţurilor abonamentelor timp de trei ani pentru clienţii preluaţi în urma acestei tranzacţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de RCS&RDS în vederea înlăturării îngrijorărilor concurenţiale identificate în contextul încheierii unor contracte de operare a reţelei de comunicaţii electronice cu AKTA Telecom, Digital Cable Systems şi ATTP Telecommunications. (...) Angajamentele propuse de RCS & RDS pentru a elimina îngrijorările autorităţii de concurenţă prevăd, în principal, modernizarea reţelelor preluate şi menţinerea preţurilor abonamentelor timp de trei ani pentru clienţii preluaţi în urma acestei tranzacţii", informează autoritatea de concurenţă.

Conţinutul angajamentelor formulate de RCS& RDS  sunt publicate pe pagina de internet a autorităţii de concurenţă.

"În urma analizei Consiliului Concurenţei, au rezultat anumite îngrijorări în ceea ce priveşte puterea de cumpărare a RCS&RDS pe piaţa canalelor de televiziune cu plată şi concurenţa pe piaţa serviciilor de retransmisie a canalelor de televiziune şi pe piaţa serviciilor de acces la internet la puncte fixe din România", arată autoritatea de concurenţă.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate de concentrarea economică analizată să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de RCS&RDS până la data de 29 iunie 2020.

În România, RCS&RDS este implicată  în furnizarea de servicii de comunicaţii electronice, precum: servicii de retransmisie a canalelor de televiziune prin cablu şi DTH, servicii de acces la internet la puncte fixe, servicii de telefonie mobilă şi telefonie fixă etc.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.