Următorul update major de Android va introduce, printre altele, conectivitatea prin satelit, funcţie care va fi susţinută la nivelul sistemului de operare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google a lansat a doua versiune Developer Preview pentru Android 15, iar aceasta le face cunoştinţă dezvoltatorilor cu mai multe noutăţi care vor introduse anul acesta.

Cea mai notabilă noutate este suportul pentru conectivitatea prin satelit. Pentru că este introdusă la nivelul sistemului de operare, de aceasta vor putea beneficia toate aplicaţiile care ar putea-o folosi.

Astfel, au fost introduse elemente grafice menite să ofere o experienţă consistentă la nivelul întregului sistem de operare.

Acelaşi principiu a fost urmat şi la nivel tehnic. De exemplu, aplicaţiile de comunicare vor depista conexiunea la satelit atunci când aceasta este activă, înţelegând de ce nu sunt disponibile serviciile reţelei terestre.

Conexiunea la satelit va putea fi folosită de aplicaţiile de comunicare, inclusiv cele care suportă protocolul RCS, pentru a trimite şi primi mesaje.

Google a publicat şi programul de lansare al următoarelor versiuni de Android 15. Astfel, prima versiune beta este aşteptată în aprilie, iar versiunea finală va fi lansată în toamnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.