Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunţat marţi că a eliberat online, în luna octombrie, peste 53.000 de extrase de carte funciară, de două ori şi jumătate mai mult faţă de luna octombrie a anului trecut, când utilizatorii platformei epay.ancpi.ro au solicitat aproximativ 21.000 de extrase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În octombrie, pe platforma www.epay.ancpi.ro au fost înregistraţi peste patru mii de utilizatori care au plasat peste 35.000 de comenzi şi au plătit 1,142 milioane de lei pentru serviciile oferite de ANCPI online, respectiv pentru eliberarea extraselor de carte funciară pentru informare şi a extraselor de carte funciară pentru autentificare.

”În prezent, numărul de imobile înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară este de aproximativ 12 milioane, reprezentând tot atâtea cărţi funciare. Cifra reprezintă aproape 30% din numărul total estimat de imobile din România”, se arată în comunicat.

Extrasul de carte funciară pentru informare eliberat online de platforma epay.ancpi.ro costă 20 de lei. Extrasul de carte funciară pentru autentificare costă 40 de lei şi poate fi solicitat doar de către notarii publici în vederea întocmirii actelor notariale prin care se transmite, se modifică sau se constituie un drept real imobiliar, potrivit ANCPI. Pe perioada valabilităţii acestuia nu se pot efectua înscrieri în cartea funciară, cu excepţia celei pentru care a fost solicitat extrasul.

”Documentele solicitate online sunt eliberate pe loc dacă actele respective sunt disponibile în format electronic. În situaţia în care cartea funciară nu este introdusă în sistemul electronic, angajaţii oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară fac conversia documentului în format electronic şi îl expediază solicitantului”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.