Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) precizează că martie este ultima lună cu oferte avantajoase tip early booking iar turiştii rezervă în continuare, având în vedere că în România au fost eliminate total restricţiile, iar celelalte ţări renunţă pas cu pas, total sau parţial la măsurile impuse în contextul pandemiei. Gradul de ocupare în ultimul weekend a fost de 90-100% la mai multe hoteluri de pe Valea Prahovei, din Poiana Braşov, din alte staţiuni montane, staţiuni balneare sau pentru turism rural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), ca urmare a relaxărilor şi a eliminării tuturor restricţiilor, rezervările pentru România au înregistrat un trend crescător. De asemenea, referitor la destinaţiile externe, pentru turiştii români care se întorc din străinătate nu mai este nevoie nici de certificat, nici de test, nici de formularul PLF iar în plus, nu mai există carantină la revenirea în ţară.                    

”În ultimul week-end, gradul de ocupare a fost de 90-100% la mai multe hoteluri de pe Valea Prahovei, din Poiana Braşov, din alte staţiuni montane, staţiuni balneare sau pentru turism rural. Românii rezervă, ca de obicei, pachete turistice pentru destinaţiile de vară, profitând de ofertele tip early booking, care încă promovează reduceri de 15-35% până la 31 martie, aceasta fiind ultima lună cu reduceri mari”, arată ANAT.

Avioanele operează normal, de pe toate aeroporturile din România, iar ţările încep să renunţe la restricţii, total sau parţial. De exemplu, Franţa a anulat, la fel ca şi noi, ieri, toate restricţiile, precum solicitarea de formular PLF, prezentarea testelor şi certificatul verde.

La ora actuală, turiştii români rezervă pe termen scurt pentru destinaţii calde şi exotice precum Egipt, Emiratele Arabe Unite (Dubai, Abu Dhabi, Ras Al Khaima), Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană ori pentru city break-uri în Europa. Ofertele early booking sunt căutate, ca de obicei, pentru Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania, Portugalia, Cipru, Malta sau Italia dar şi pentru litoralul românesc.

”Românii au descoperit de mult timp plăcerea şi beneficiile călătoriilor. Am observat că turiştii se gândesc mult la prezent. Românii sunt empatici, au sprijinit şi sprijină refugiaţii ucraineni, aşa cum a procedat ANAT, cu efort şi dăruire, se bucură de viaţă şi speră să fie pace. Însă concluzia este că viaţa merită trăită, aşa că mulţi români îşi fac deja planuri de călătorie pe termen scurt şi mediu. Pot spune că situaţia rezervărilor este clar mai bună decât în aceeaşi perioadă a anului precedent”, subliniază Dumitru Luca, preşedintele ANAT.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.