Cu peste 3.250 societăţi comerciale nou-apărute, anul 2018 a însemnat un număr record de companii înfiinţate în domeniul consultanţei pentru afaceri şi management, indică datele oficiale ale Registrului Comerţului consultate de specialiştii platformei Termene.ro şi transmise miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Valoarea este una spectaculoasă, dacă se ţine cont de faptul că din anul 2004 până în anul 2017 doar într-un singur an a fost depăşită valoarea de 2.500 de noi companii înfiinţate (anul 2013)”, se arată în comunicat.

În opinia specialiştilor, printre principalele explicaţii ale tendinţei de creştere se numără faptul că de la 1 ianuarie 2018 s-a dat liber veniturilor din consultanţă şi management prin eliminarea condiţiei privind realizarea de venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de cel puţin 80% din veniturile totale, creşterea cererii în rândul firmelor pentru serviciile de consultanţă, programele de finanţare guvernamentală şi faptul că tot mai mulţi români au devenit consultanţi după ce au acumulat experienţă profesională în marile companii.

”Mai mult, din datele prezentate care cuprind şi primul trimestru al anului curent se poate observa că există toate premisele ca recordul din anul 2018 să fie depăşit de numărul de firme ce se vor înregistra în acest domeniu în anul 2019, cel puţin 4.000 dacă trendul rămâne constant”, se arată în comunicat.

92% din companiile care activează în domeniul activităţilor de consultanţă pentru afaceri şi management au maximum doi angajaţi şi doar 8% dintre acestea au peste doi angajaţi. Mai mult, cele 8% companii cu peste doi angajaţi generează peste trei sferturi din cifra de afaceri a întregului domeniu.

”Avem un trend relativ linear: între anii 2004 şi 2017 au fost create anual între 1.500 şi 2.500 de companii care activează în sfera activităţilor de consultanţă în management şi afaceri, avem un an 2018 când topurile sunt date peste cap, în care recordul este depăşit cu mai bine de 750 de companii şi mai mult de atât, avem premisele unui an 2019 cand putem înregistra un nou record, poate peste 4000 de companii”, a declarat un fondator Termene.ro, Adrian Dragomir.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.