Numărul mediu al zilelor de întârziere pentru facturilor neîncasate este de 354 de zile de la data emiterii, iar valoarea medie a acestora este de 2.400 de euro, relevă un studiu realizat de redBill în rândul a 450 de firme din România şi transmis marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La trei luni de la momentul lansării, redBill, produs dezvoltat de platforma Termene.ro, a depăşit pragul de 1 milion de euro pentru valoarea totală a facturilor raportate de firme şi neîncasate de la clienţi. Suma medie raportată prin intermediul redBill, o bază de date publică în care orice companie poate să raporteze facturile neîncasate de la clienţi, este de 2400 de euro. Prin utilizarea redBill, firmele pot raporta clienţii care nu şi-au plătit facturile la timp, îşi pot recupera banii pentru facturile neîncasate şi pot verifica gratuit orice companie din România dacă a fost raportată de alţi furnizori”, se arată în comunicat.

În domeniul construcţiilor, factura medie neîncasată de la clienţi este de 1900 de euro, în transporturi de 1500 de euro şi în consultanţă de management şi afaceri este de 1200 de euro, potrivit datelor redBill. Termenul mediu de plată înscris pe facturile raportate prin redBill este de 28 de zile. În funcţie de domeniul de activitate, serviciile firmelor de consultanţă pentru afaceri şi management au, în medie, un termen de plată al facturilor de 40 de zile.

În industria de restaurante, termenul mediu de plată din facturile raportate şi neîncasate este de 9 zile, iar clienţii din industria de publicitate au scadenţe de 56 de zile. Studiul redBill relevă că întârzierea medie pentru facturile neîncasate în domeniul construcţiilor este de 342 de la zile, în timp ce în comerţ numărul zilelor este de 329, în consultanţă de management şi afaceri este de 311 zile, în publicitate 304 zile, iar în transporturi rutiere 242 zile.

La nivelul întregii economii, viteza de recuperare a creanţelor a ajuns la 85 de zile în rândul firmelor din România, conform celor mai recente date, din anul 2018, în scădere faţă de nivelul din 2017 (94 de zile).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.