Un sondaj efectuat de CNN imediat după prima dezbatere prezidenţială dintre Hillary Clinton şi Donald Trump indică victoria fostului secretar de Stat în faţa magnatului imobiliar, iar analiştii de pe Wall Street împărtăşesc în mare parte opinia publică, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Analiştii citează reacţia acţiunilor de pe Wall Street şi a peso-ului mexican, care s-a apreciat în timpul dezbaterii, drept dovadă că pieţele financiare consideră că Clinton a dominat întâlnirea.

Totuşi, analiştii avertizează că s-ar putea ca schimbul de ostilităţi de la Hofstra University ar putea să nu fi influenţat prea mult cursa electorală, ridicând miza pentru viitoarea dezbatere, de pe 9 octombrie.

Iată ce au avut de spus o serie de analişti de pe Wall Street despre prima rundă de discuţii dintre Clinton şi Trump:

Harvinder Sian, director global la Citigroup pentru strategie a dobânzilor în statele din G10  

"Prima dezbatere prezidenţială nu a arătat performanţe extraordinare din partea niciunui candidat, dar reacţia iniţială a pieţei a fost în favoarea lui Clinton. Dezbaterea în sine nu a adus elemente noi, fiind improbabil să fie un moment de cotitură în alegeri”.

Kit Juckes, analist global la Societe Generale:

"Verdictul presei pentru prima dezbatere prezidenţială este că Hillary Clinton a câştigat, dar Donald Trump nu a pierdut suficient de rău pentru a reduce cu adevărat incertitudinile. Verdictul pieţei este că pesoul mexican, randul sud-african şi wonul sud-coreean au câştigat, în timp ce yenul japonez a pierdut. Cu alte cuvinte, Mexicul a răsuflat uşurat, cel puţin deocamdată, în timp ce pieţele au revenit la ce ştiu cel mai bine, să vâneze randamente”.

George Pearkes, macro-analist la Bespoke Investment Group

”Credem că nu este discutabil să afirmăm că dezbaterea de seara trecută a decurs în favoarea lui Clinton; acesta este consensul dintre analişti, grupurile ţintă, casele de pariuri şi pieţe financiare”.

Analiştii platformei de vânzare şi tranzacţionare a UBS:

"Clinton a evitat orice daună semnificativă, iar Donald Trump a fost obligat, în mod neaşteptat, să intre în defensivă. Totuşi, niciun candidat nu poate fi declarat un câştigător evident, suporterii ambilor vor fi fericiţi. Trump a jucat cartea anti-sistem, descriind-o pe Clinton drept un politician cu o carieră îndelungată la Washington. Clinton a făcut referire la unele dintre cele mai controversate declaraţii ale lui Trump, şi s-a adresat în mod special minorităţilor şi femeilor, precum şi alegătorilor indecişi.

Richard McGuire, head of rates strategy at Rabobank

"Dezbaterea a dus la creşterea cu 100 de puncte a indicelui Dow Jones, iar pesoul a crescut cu 1,7%, traderii valutari constatând că este mai probabil ca în biroul oval să ajungă candidata democrată, care ar lăsa nemodificată relaţia dintre SUA şi Mexic”.

Analiştii pentru economie şi pieţe valutare ai UniCredit

"În timpul primei dezbateri, Clinton a părut mai prezidenţiabilă decât Trump, aşa cum era de aşteptat. Sondajele susţin opinia că Clinton a câştigat în mod clar dezbaterea, chiar dacă la o diferenţă mică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.