ANAF a recuperat peste 3.4 milioane de lei într-un dosar de evaziune fiscală în care un om de afaceri din Timişoara a fost condamnat pentru prejudicierea statului cu 1,3 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"ANAF, prin Direcţia Generalã Executări Silite Cazuri Speciale, a organizat prima licitaţie publică în data de 30.03.2022, pentru valorificarea bunurilor sechestrate în dosarul nr. 5624/30/2016, în conformitate cu prevederile Legiinr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare", anunţă marţi instituţia.

La licitaţie s-au prezentat 11 ofertanţi, din cele şase bunuri scoase la licitaţie fiind adjudecate 4 bunuri imobile - trei terenuri extravilane din categoria de folosinţă arabil şi un teren intravilan din categoria de folosinţă curţi - contrucţii -,încasându-se suma totală de 3.419.879 lei.

"Două terenuri extravilane au fost adjudecate la sumele de1.325.000 lei şi 1.828.000 lei, în urma derulării a 30 de paşi de licitare, cu 152,77% mai mult faţăde preţul de evaluare, respectiv 49 de paşi de licitare, cu 248,21% mai mult faţădepreţul de evaluare", precizează ANAF.

În dosarul invocat, potrivit impactpress.ro, un bărbat din Timişoara, cu afaceri în domeniul materialelor de construcţii, a fost condamnat în iulie  2020  pentru evaziune fiscală, după ce a făcut sute de tranzactii fictive cu o firmă aflată în insolvenţă, unde, cu ajutorul unui notar public, a plasat in functia de administrator un om al străzii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.