Alstom a semnat un contract pentru furnizarea a 40 de unităţi electrice multiple (EMU) de mare capacitate Coradia Stream către Nahverkehrsverbund Schleswig-Holstein (NAH.SH), asociaţia integrată de transport care organizează transportul feroviar de călători în landul german Schleswig-Holstein. Comanda include livrarea a 40 de trenuri de mare capacitate Coradia Stream şi mentenanţa acestora timp de 30 de ani. Comanda este evaluată la aproape 900 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alstom, lider global în mobilitate inteligentă şi sustenabilă, a semnat un contract pentru furnizarea a 40 de unităţi electrice multiple (EMU) de mare capacitate Coradia Stream către Nahverkehrsverbund Schleswig-Holstein (NAH.SH), asociaţia integrată de transport care organizează transportul feroviar de călători în landul german Schleswig-Holstein. Comanda include, de asemenea, un pachet complet de servicii de mentenanţă pentru trenuri pe o perioadă de 30 de ani, pentru a asigura disponibilitatea lor fără probleme. Contractul are o valoare de aproape 900 de milioane de euro. În plus, include opţiunea de a comanda până la 55 de trenuri suplimentare cu pachetul asociat de servicii complete”, anunţă Alstom.

Garniturile cu patru vagoane constau în două vagoane de capăt supraetajate şi două vagoane cu un singur nivel. Au o lungime de 106 metri şi pot funcţiona în tracţiune multiplă. Trenurile au o viteză maximă de 160 km/h şi vor circula în două reţele, fiecare cu o configuraţie specifică a vehiculului, cu 360, respectiv 390 de locuri, crescând astfel considerabil capacitatea de transport în comparaţie cu trenurile aflate în serviciu astăzi. Uşile largi, duble facilitează un schimb rapid de pasageri.

„Am atins o etapă importantă: aceste linii feroviare au cel mai mare număr de persoane din Schleswig-Holstein care călătoresc cu transportul public. Trebuie să le oferim un serviciu solid pe termen lung. Aceasta include un orar în care pot avea încredere şi vehicule moderne, de înaltă performanţă, care impresionează prin design şi confortul oferit. Am creat acum cadrul pentru aceasta şi trimitem un semnal clar în direcţia modernizării transportului”, spune Claus Ruhe Madsen, Ministrul Transporturilor din landul Schleswig-Holstein.

Trenurile au sisteme de aer conditionat folosind filtre antibacteriene si antivirale, prize pentru alimentarea cu energie electrică şi conexiune Wi-Fi, precum şi recepţie îmbunătăţită a serviciilor de telefonie mobilă.

Trenurile oferă spaţiu amplu pentru cărucioare şi bagaje mari, precum şi spaţiu pentru două scaune cu rotile şi până la 24 de biciclete. Fiecare tren este echipat cu trei toalete, dintre care una este accesibilă utilizatorilor de scaune cu rotile. În plus, fiecare tren oferă mai mult de 40 scaune pentru pasagerii cu mobilitate redusă.

Asamblarea finală, precum şi testarea trenurilor şi punerea în funcţiune au loc în Salzgitter, Germania. Ingineria este efectuată în maii multe locaţii din Franţa sub conducerea uzinei de la Valenciennes.

Trenul regional Coradia Stream este o unitate electrică multiplă (EMU) de ultimă generaţie, cu podea joasă şi de înaltă performanţă. Dezvoltat pentru piaţa europeană, modelul Coradia Stream este capabil să funcţioneze pe toate principalele sisteme europene de alimentare cu energie. În total, peste 1.000 de trenuri bazate pe familia de trenuri Coradia Stream au fost comandate de Italia, Luxemburg, Ţările de Jos, Germania, Danemarca, România şi Spania. Familia de trenuri oferă, de asemenea, soluţii directe de tracţiune fără emisii de CO2, cum ar fi trenurile alimentate cu bateria sau cu hidrogen pentru liniile neelectrificate.

Alstom produce  trenuri de mare viteză, metrouri, vehicule tip monorail, tramvaie, până la sisteme la cheie, servicii, infrastructură, semnalizare şi mobilitate digitală. Prezentă în 63 de ţări, Alstom cu peste 80.000 de angajaţi din 175 de naţionalităţi. Listată în Franţa, compania a înregistrat venituri de 16,5 miliarde de euro pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2023. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.