Alstom a anunţat marţi că a semnat un contract cu Agenţia de Transport Public a Australiei de Vest (PTA), pentru fabricarea şi întreţinerea noii generaţii de trenuri din seria C, destinate reţelei feroviare a oraşului Perth, a cărui valoare este de aproximativ 800 milioane de euro (1,3 miliarde de dolari australieni).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Alstom va fi responsabilă cu proiectarea, aprovizionarea cu materiale şi materii prime, fabricarea, testarea şi punerea în funcţiune a unui număr de 41 de trenuri electrice cu câte 6 vagoane (EMU) şi două trenuri diesel cu câte 3 vagoane (DMU), contractul incluzând 50% contribuţie locală, întreţinerea trenurilor EMU pe o perioadă de 20 de ani, precum şi servicii de suport pentru întreţinerea trenurilor DMU.

Trenurile vor fi realizate la unitatea de asamblare din Bellevue, aparţinând PTA, şi vor fi livrate în decursul a şapte ani, începând din 2022. Contractul include opţiuni pentru încă 30 de trenuri EMU şi alte două opţiuni pentru 5 + 5 ani de întreţinere.

„Proiectul Metronet oferă Australiei de Vest ocazia unică de a gestiona dezvoltarea preconizată pentru viitor a oraşului Perth, prin relansarea producţiei feroviare, prin crearea de locuri de muncă, prin investiţii în infrastructură şi sprijinirea lanţurilor locale de producţie şi aprovizionare”, a declarat Ling Fang, prim vicepreşedinte Asia Pacific la Alstom.

Proiectul va crea peste 120 de noi locuri de muncă pentru Australia de Vest, din care 15% vor fi ocupate de ucenici şi muncitori aborigeni.

Trenurile vor fi mai eficiente din punct de vedere energetic şi concepute să se adapteze la viitoarele modernizări care vor avea loc pe parcursul duratei lor de funcţionare. Aceste trenuri au o capacitate de circa 1.200 de pasageri şi sunt prevăzute cu trei uşi duble per vagon, pentru un flux îmbunătăţit al pasagerilor.

”Acest contract consolidează şi mai mult poziţia Alstom de furnizor de top în domeniul tehnologiilor, sistemelor şi infrastructurii feroviare pentru piaţa australiană”, precizează compania.

În anul fiscal 2018/2019, Alstom a înregistrat vânzări de 8,1 miliarde euro şi comenzi în valoare de 12,1 miliarde de euro.

Având sediul principal în Franţa, compania Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi are 36.300 de angajaţi.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.